Evolution
Juli 2001

David Duchovny, Julianne Moore, Orlando Jones, Seann William Scott, regi: Ivan Reitman.

En meteorit störtar ner till jorden - just där den blivande brandmannen Wayne (Seann William Scott) som bäst håller på att öva brandutryckning med sin docka "Betty Lou". Meteoriten blåser hans Buick Riviera -73 cirka 60 meter upp i luften..., och inte täcker försäkringen heller!

Forskaren och läraren Ira (David Duchovny - känd som Mulder i tv-serien "Arkiv X") och kollegan Harry (Orlando Jones) tar sig in i den säkerhetszon som militären upprättat runt meteoritens nedslag. De finner märkliga ting. Utomjordingar! Proverna visar att encelliga organismer blir flercelliga. Hastigt förökar de sig och i nästa fas är de maskar!!! Snart börjar utomjordingarna anta groteska former som amfibier, reptiler, fåglar och däggdjur. En man som just skall förföra en kvinna på en idyllisk uteplats vid en sjö, blir uppäten av ett vidunder - uppstiget ur sjön. Kvinnan skriker av förfäran - och blir inte förförd... På en kaffebjudning bland små runda damer infinner sig en hundliknande slemmig sak... Han är inte heller att leka med!

Myndigheterna vill inte ha någon inblandning av varken Ira, Harry eller Wayne. Men den vackra chefen Allison (Julianne Moore), som basar för CDC (Centers for Disease Control and Prevention), låter nåd gå före rätt, då hon struntar i att polisanmäla deras intrång i säkerhetszonen. Allison är inte så känslokall som hon till en början verkar. Hon tänder faktiskt på den misskrediterade Ira, som tidigare fått sparken från Pentagon, där han som forskare förgiftade en hel hop med värnpliktiga i samband med att han prövade ett nytt vaccin. Somliga militärer minns ännu mycket klart det lidande de utsattes för, och vill gärna ta hämnd genom strypning...

Nå... hur går det? Läget blir naturligtvis till slut fullständigt kaotiskt! Generalen bestämmer sig för att "ta kål" på utomjordingarna med napalm, vilket enligt forskargruppen - i vilken numera Allison ingår - är ett förkastligt beslut! Alltså måste de ta saken i egna händer!

En vild och knasig film, som driver med det mesta i genren.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM