eXistenZ augusti 1999
Jennifer Jason Leigh, Jude Law, regi: David Cronenberg.En originell och intellektuell film med bra rollbesättning och spel.

Allegra Geller (Jennifer Jason Leigh) är en superkänd dataspeldesigner. Hon hyllas som en superstjärna, och hon har just designat ett dataspel kallat "eXistenZ". Via en levande spelkontroll kan gränser mellan verklighet och fantasi suddas ut i detta spel.

När Allegra, vid en demonstration av spelet med en testpanel, utsätts för ett otäckt mordförsök, tvingas hon fly tillsammans med en ung marknadsassistent som heter Ted Pikul (Jude Law). I brist på bättre får hon också utse Ted till sin livvakt
- något han till en början inte har stora förutsättningar för.


Samtliga foton: Columbia TriStar.

Allegra, som lever helt i sin speldesignvärld, längtar efter en spelpartner under den isolerade flykttillvaron. Därför övertalar hon Ted att operrera in en "Bioport" - som är en öppning i ryggslutet - för vidare kopplingar till spelet. Ted tycker inte om det hela, men ger dock vika för Allegras enträgna böner om en spelpartner. Naturligtvis tillstöter komplikationer och Ted fastnar i en förlamningsfas.

Många är sedan turerna i och utanför gränslandet mellan fantasi och verklighet!

"eXistenZ" är gjord av den originelle filmskaparen David Cronenberg, som inspirerats av berättelsen om författaren Salman Rushdies öde. När han intervjuade Rushdie sommaren 1995 fick han plötsligt idén att göra en film om en konstnär som hamnar på en dödslista och tvingas gå under jorden.

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online