EXTREMT HÖGT OCH OTROLIGT NÄRA


Premiär den 17 februari 2012

Regi: Stephen Daldry. Körtid: 2 timmar 9 minuter. I rollerna bl a Tom Hanks (Pappan), Sandra Bullock (Mamman), Thomas Horn (Oskar), Max von Sydow (Hyresgästen)

Den elvaårige Oskar bor i New York med sin mor och älskade far, som är juvelerare. Den 11 september 2001 kommer fadern inte hem till sin familj efter ett affärsmöte i city och han begravs i tom kista, då hans kropp inte hittas. Oskar är förkrossad. I faderns klädskåp hittar han en blå vas med en nyckel, som ligger i en liten brun påse märkt "Black". Vart går den nyckeln? Låssmeden som tillfrågas, tror att nyckeln är cirka 20 - 30 år gammal och går till ett bankfack. Men Oskar tar fasta på ordet "Black" och antecknar samtliga personer i telefonkatalogen med det namnet. Systematiskt kartlägger han dem och är fast besluten att uppsöka samtliga. De är många och det kommer att ta cirka 3 år om han ska hinna med alla. Oskar vill veta om någon av dem kände hans far och vart nyckeln går. Till en början åker han runt ensam, men får så småningom sällskap av farmors mystiske hyresgäst.

En gripande berättelse om en pojkes stora sorg och saknad av en älskad far. Thomas Horn är suverän i sin roll som Oskar.

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM