FALLA VACKERT
Premiär den 12 november 2004

Regi:Lena Hanno Clyne. Foto:Peter Palm. Körtid: 1 timme 36 minuter. Censur: 7 år. I rollerna: Leyla Belle Drake (Ninni), Simon Mezher (Ramon),Jacob Nordenson (Jörgen), Malena Engström (Helena), Charlie Gustafsson (Isak),Penny Elvira Lofteen (Molly), Åsa Johannisson (Louise),Joakim Stenshäll (Tommy),Lotta Östlin Stenshäll (Sara), Lollo Elwin (Rosie),Anders Björne (Anders),Anne-Marie Söhrman Fermelin (Åsa),Kalle Westerdal (Kalle),Astrid Kakuli (Minna) m fl.

Ninni är sexton år. Hon bor i ett rött hus på landet tillsammans med mamma, pappa, Isak och Molly. De sistnämnda är småsyskonen, som hon ömt kivas med ....och så läser hon sagor för minstingen Molly, när hon ska sova. Pappa Jörgen är en arbetslös skådespelare, som har svårt att bidra till familjens försörjning, varför han känner sig alltmer orolig för framtiden. Sjuksköterskan, mamma Helena är irriterad och besviken på sexlivet, livet i allmänhet och ekonomin i synnerhet. Banken hotar med att ta deras älskade hus ifrån dem, om de inte skaffar fram en stor summa pengar... Det är många betalningar som de ligger efter med.

På midsommaraftonen... mitt i festen med många gäster... och "små grodorna" kliver den unge vackre Ramon in, dricker brännvin och går med mamma Helena i skogen! Ramon kommer från Colombia och bor i en jaktstuga i närheten. Han har varit gerillasoldat och ser sig nu om i världen!! Han bjuder på marijuanacigarretter! Och... när sedan marijuanacigarretterna fått sin verkan på trion Jörgen, Helena och Ramon... börjar de planera ett bankrån.. för att förhindra att huset tas ifrån Jörgen och Helena... som bankkvinnan hotat med!

Ninni har föresatt sig att ALDRIG bli förälskad och därmed beroende av någon. Men.... kan hon motstå den sammetsögde colombianen? Och hur går det med bankrånet?

Det berättar jag inte... fast... jag vet hur det slutar... i denna för mej inte helt igenom trovärdiga film, som är så vackert speglande den sommarfagra svenska naturen. Filmen är inspelad i trakterna kring Mariefred, Nykvarn och Trosa.

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © All rights reserved.
HIT FM