Fantasia 2000
Juni 2000

Regi: James Elgar, Gaetan Brizzi med flera.

1940 hade "Fantasia" premiär, en kulmen på en önskan att blanda animation och klassisk musik. Disney hade stora förhoppningar på filmen, och en vision att göra en ny "Fantasia" varje år. Så blev det inte, men nu har drömmen blivit verklighet.

I "Fantasia 2000" medverkar en rad kända personligheter som presentatörer, bland andra Steve Martin, Bette Midler och Quincy Jones. Den världsberömde dirigenten James Levine leder Chicagos symfoniorkester i sju nya avsnitt och en klassiker från 1940 - nämligen Musse Pigg i "Trollkarlens lärling". Mer än nio år har det tagit att skapa "Fantasia 2000", som leder in besökaren på en fantastisk resa i fantasins värld.

Mitt favoritinslag är rosa flamingo och dess färdighet med jojo. Strutsarna fanns med i originalidén, men så fick det bli rosa flamingo i stället - med utgångsfrågan: "Vad skulle hända om du gav en jojo till ett gäng flamingor?" - Deras hantering av jojo med dans måste ses, och kan inte beskrivas. Helt lysande!

Denna visuellt uppdaterade "remake" av den klassiska Disneyfilmen "Fantasia" från 1940, innehåller också datorgenererade fjärilar och en svärm med fladdermöss som ackompanjeras av Beethovens femma, som är helt fantastisk!

Se filmen. Den är en njutning för öga och öra, för hela familjen.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM