Felicias resa
December 1999

Bob Hoskins, Elaine Cassidy, Peter McDonald, regi: Atom Egoyan.

Elaine Cassidy och Bob Hoskins är skickligt övertygande i sina roller i denna ohyggligt starka och engagerande film om utsatthet med religiöst dilemma.

Den unga vackra Felicia (Elaine Cassidy) är häftigt förälskad i Johnny (Peter McDonald). I deras vackra hemland Irland, drömmer hon om ett liv tillsammans med honom. Johnny lämnar dock sin älskade för att resa till Birmingham. Han lämnar ingen adress, men lovar att höra av sig till Felicia så fort han kommit på plats. Men inget livstecken kommer... Felicia uppsöker Johnnys mor, som är mycket avvisande och ej postar breven som Felicia förgäves försöker få fram till Johnny genom moderns försorg... Det verkar vila någon hemlighet över Johnnys vistelse i England.

När så Felicia får visshet i vad hon anat - att hon är gravid med hennes och Johnnys barn - beslutar hon sig för att själv söka upp Johnny i Birmingham. När hon traskat gata upp och gata ner, med sitt lilla bagage och sin knappa reskassa, möter hon Hilditch (Bob Hoskins), som arbetar som förman i ett stort industrikök. Han visar henne vänlighet och hänvisar till ett billigt logi, där hon tar in. Under sitt sökande efter pojkvännen stöter hon flera gånger ihop med Hilditch, och så småningom sover hon över i hans hus. Hilditch berättar att hans fru nyligen dött, och tillsammans ordnar de med de många kransarna och blommorna som samlats i hemmet inför begravningen. Hela tiden samtalar de om Felicias situation och hennes utsikter att hitta Johnny.

Att Hilditch blivit den matglade man han synes vara, kan väl till stor del bero på att hans mor var en känd tv-kock, och att han således vuxit upp med matlagningen allorstädes närvarande. Men, i detta drama är ingenting vad det synes vara. Den vänlige mannen bär på en stor mörk hemlighet., som naturligtvis inte Felicia kan föreställa sig... Men hon är en vaksam ung kvinna... Man kan ju inte bortse från att hon befinner sig i en utsatt situation och är mycket sårbar. När så Hilditch försöker övertyga henne om att hon skall göra abort, blir hon mycket vilsen... Hon vill behålla sitt barn...

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM