Festival
Februari 2001

Ebba Hultkvist, Martin Aliaga, Jesper Salén, Källa Bie, Cathrine Hansson, Sverrir Gudnason, David Boati, Yankho Kamwendo, Cary Ylitalo, Tatiana Kressmann, Johan Sobelius, Ralph Carlsson, regi: Karl-Johan Larsson.

Lina (Ebba Hultkvist) är 17 år. Hon är en skötsam tonåring, som inte gärna gör mammas önskningar emot... Hon är ihop med Kalle (Jesper Salén), som är något äldre och nu fått låna pappas bil för att åka till musikfestivalen i Arvika. Lina förbjuds, av sina föräldrar, att åka med. "Du vet väl att det är farligt på festivaler", säger mamman (Cathrine Hansson). Linas kompis övertalar henne att vara olydig och följa med, och Lina faller för trycket. Hon följer med gänget, som reser sitt tält en bit bort ifrån den värsta lermodden, där en del fulla ungdomar kravlar omkring.

Av en slump möter Lina åter sångaren Marc (Martin Aliaga) - som hon tidigare stött ihop med på resan till Arvika, när killarna tog ett "kisstopp". Marc är firad stjärna. Han har en hel del later och lever ett hårt liv, med nya brudar på rummet varje kväll - som managern ordnar. Nu träffar han Lina, som är en ljuv ung kvinna som levt ett skyddat familjeliv.

Båda dras till varandra, och när Lina upptäcker att hennes Kalle varit ihop med tält-granntjejen, brister allt för henne. Hon tycker att hon lika gärna kan vara i sällskap med den erfarne sångaren Marc, som så gärna vill vara med henne. Hon följer med upp på hotellrummet på Hotel Oscar! Gissa om hennes mamma blir "skogstokig" när hon får veta det....

"Festival" är en ungdomsfilm där handlingen rör sig på och kring festivalen. Ebba Hultkvist gör det bästa av sin roll.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM