Final Destination april 2000
Devon Sawa, Kristin Cloke, Alie Larter, Seann William Scott, Chad E Donella, Amanda Detmer, Kerr Smith, regi: James Wong.


1. Devon Sawa. 2. Devon Sawa, Alie Larter & Kerr Smith.

Ett eldorado för den som gillar häftiga bränder och explosioner.

Att vara synsk har naturligtvis sina för- och nackdelar. Alex (Devon Sawa) har förmågan att förutse händelser, och när han tillsammans med sin franska high-school-klass embarkerar planet till Paris får Alex en föraning om att planet kommer att störta. Han skriker åt de övriga att tillsammans med honom lämna planet. Kabinpersonalen uppfattar honom som stökig person och förpassar honom av planet. Med följer vännen Billy (Seann William Scott), Tod (Chad E Donella), Clear (Alie Larter), Terry (Amanda Detmer) och slutligen lärarinnan Ms Lewton (Kristin Cloke).

Clear är en ung kvinna som egentligen inte känner Alex särskilt väl, men intuitivt trott på hans budskap och lämnat planet. Lärarinnan kände som sin plikt att följa med sällskapet, och avvisade sin manlige kollega som hade tänkt följa med av. Senare får hon svåra samvetskval för att hon bett honom gå ombord igen. Den avhoppade skaran bevittnar till sin fasa hur "deras plan" exploderar i luften framför deras ögon, och att samtliga ombord omkommer...


3. Alie Larter. 4. Devon Sawa, Alie Larter & Kerr Smith. Samtliga foton: SF.

FBI intresserar sig för explosionen och har långa förhör med Alex, som naturligtvis är en misstänkt figur i deras ögon. Nu inträffar skrämmande händelser - en efter en omkommer personerna ur den avhoppade gruppen. Finns det något mönster? Alex och Clear blir vänner och försöker spåra upprinnelserna till olycksfallen. Kan man lura dödens framfart? Det här är en ungdomsfilm som är ganska spännande faktiskt - till en början.

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online