FLASH OF GENIUS DVD
DVD-release den 13 maj 2009

Regi: Marc Abraham. Körtid: 1 timme 55 minuter. Musik: Aaron Sigman Censur: 7 år. I rollerna bl a: Greg Kinnear, Lauren Graham, Dermot Mulroney

Professor Bob Kearn är gift med Phyllis och de har gemensamt fem barn. Bob jobbar som lärare dagtid, men ägnar resten av tiden åt olika uppfinningar. Länge har han arbetat med den automatiska vindrutetorkaren, som ska kunna användas i all världens bilar. Nu har han en färdig prototyp och familjen drömmer om att Bob ska lyckas få en egen tillverkning. "TheAmerican dream"! Bilfabrikanten Ford visar sitt intresse. Tyvärr är det så, att företaget enbart vill lura till sig konstruktionen. Ford stjäl idén och drar sig ur det uppgjorda samarbetet. Bilfabrikanten tar åt sig äran och förtjänsten. Bob får svårt att betala banken de förgäves lånade investeringspengarna och han blir grubblande och sjuk av hela historien. Phyllis lämnar honom. Till Bobs hjälp kommer äldste sonen Dennis och även de andra barnen stöttar sin pappa i en lång rättsprocess, som inte verkar möjlig att vinna. Men kanske rättvisan segrar till slut?

Ett intressant 60-talsdrama, som utspelas i Detroit och är baserat på den sanna historien om uppfinnaren och professorn Robert Kearn.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM