Födelsedagen
Mars 2000

Göran Stangertz, Camilla Lundén, Pernilla August, Lena Endre, Jakob Eklund, Börje Ahlstedt, Sven Lindberg, Mona Malm, Sven-Bertil Taube, Rebecca Liljeberg, Shanti Roney, Lena Viredius, Mats Bergman, Helena Brodin, Thomas Roos, regi: Richard Hobert.

Richard Hobert avslutar sviten som bygger på de sju dödssynderna med "Födelsedagen". Mikaels (Göran Stangertz) 50-årsdag skall firas med ett sjudundrande kalas dit gamla och nya vänner inbjudes. På bjudningskorten står det "Välkomna till Glädjekällan, Österlen, Sweden, The World"

Till denna sommarglada, gigantiska fest kommer många av dem vi lärt känna i Richard Hoberts tidigare filmer, både inbjudna och oinbjudna. Livet har inte stått stilla. Henning (Börje Ahlstedt) - champagnekungen - är omgift och Tove (Pernilla August) har kommit ordentligt "på fötter". Ragnars och Vendelas förhållande har ytterligare stabiliserats. Sven Lindberg och Mona Malm är som vanligt ganska oemotståndliga i sina roller. Catti (Camilla Lundén) bär dock på en oväntad hemlighet! Mikael bär också på en hemlighet. Han tänker - Catti ovetandes - fria inför hela vänskaran till sin älskade Catti. Prästen föreslår dock att han skall varsko Catti, men Mikael säger "det behövs väl inte, hon som tjatat i sju långa år på mig om att vi skall gifta oss". Det är alltså uteslutet i Mikaels tankevärld att Catti inte skulle bli förtjust i ett frieri! Men detta är just kärlekens dilemma - ta den aldrig för given. I denna förförande sommarfest lurar sveket. Men luften är också fylld av vänskap, stor dramatik och mycket kärlek i syrenernas årstid, när Sverige är som allra vackrast! Vi bjuds på underbart foto av Lars Crépin i denna vackra, och skickligt på kornet fångade, samhällsskildring.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM