Från himlen intet nytt
Juni 2003

Penelope Cruz, Victoria Abril, Fanny Ardant, regi: Augustin Diaz Yanes.

En kvinna från Himlen och en kvinna från Helvetet har dirigerats ner till Jorden. Den ena heter Lola Nevado (Victoria Abril) och är en ängel, den andra heter Carmen Ramos (Penelope Cruz) och är en helvetiskt snygg säkerhetspolis. Kvinnorna är rivaler... om en boxares själ... För det ligger till så här, att den senaste tiden har varit besvärlig för Himlen (där alltså Lola annars tjänstgör)... Det lutar åt att Helvetet (där Carmen vanligen finns) kommer att segra, i kampen om det goda mot det onda...

Det är när en förtvivlad mor söker rädda sin belastade sons själ, som Lola utger sig för att vara sonens fru och Carmen hans kusin. Låter det långsökt??? Lite kanske..., men det är ju film, så vi köper historien... Den omtalade sonen är en burdus boxare som anser att kvinnans plats är dels i köket, dels i sängen - allt för att behaga mannen. Sonen har boxats tillräckligt anser läkarna, men själv vill han fortsätta boxas.

Nu börjar dragkampen om boxarens själ... Ska den hamna i Himlen eller i Helvetet..., det är frågan? Att Lola och Carmen gör sitt bästa på var sitt håll det står till en början alldeles klart..., åtminstone till en början..

Penelope Cruz är välsvarvad och vacker för den som vill ha något att vila ögonen på. I övrigt gäller det att inte nicka till, utan hänga med i de himmelska och helvetiska svängarna..., för precis som på Jorden finns en hel del rävspel och närmanden under blöta representationsmiddagar med de båda sidorna. Ett själsligt givande och tagande!

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM