Freaky Friday
December 2003

Jamie Lee Curtis, Lindsay Lohan, Mark Harmon, regi: Mark S Waters.

Mamma Tess Coleman (Jamie Lee Curtis) och hennes 15-åriga dotter Anna (Lindsay Lohan) har ständiga vardagliga gräl, som även gäller osämjan mellan Anna och lillebror Harry... Mamma Tess är psykolog och har ett krävande arbete. Hon har efter makens död funnit en ny man som heter Ryan (Mark Harmon), som hon planerar att gifta sig med.

Anna är inte helt förtjust i mammans tilltänkta partner... Men allting blir helt annorlunda efter en kinesisk måltid, där Tess och Anna bjuds på helt speciella spådomskakor - innefattande asiatisk voodo! Det blir som en jordbävning!!! Deras kroppar byter plats; tonåringen "tar plats" i den vuxne och den vuxne "tar plats" i tonåringen! Allt för att de ska lära sig förstå varandras situation! (Jo, visst... jag har sett det förut..., men det är faktiskt ganska kul! Ett komediknep som står sig!)

Nu får den hämndlystne läraren Bates på High School smaka på motstånd - när han får tampas med mamma Tess i Annas kropp! Hon kan få Bates på plats! Ryan däremot får lite snålt med kärleksbetygelser..., men - hygglig som han är - överser han med det..., till en början. Avundsjuka skolkamraten Stacey går hårt åt Tess i Annas kropp. Nu börjar Tess förstå vad Anna får stå ut med i skolan. Visst är det nyttigt med ombytta roller... Lillebror Harry blir lite vilsen i sin tillvaro... Ingenting stämmer ju! Men han har ju en förstående morfar...

Före bröllopet måste Tess och Anna försöka bryta förtrollningen med spådomskakorna..., men hur??? Det berättar vi inte... Se själv!

God underhållning i bra tempo! En familjefilm att glädjas åt!

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM