Full Frontal
September 2002

David Duchovny, Catherine Keener, Mary McCormack, David Hyde Pierce, Julia Roberts, Blair Underwood, Nicky Katt, Enrico Colantoni, Erika Alexander, Tracy Vilar, Brandon Keener, Jeff Garlin, David Alan Basche, Brad Rowe, Meagen Fay, January Jones, Mike Malone, Lacy Livingston, David Fincher, Jerry Weintraub, Brad Pitt, regi: Steven Soderbergh.

Carl (David Hyde Pierce - som vi har sett i tv-serien "Frasier" i rollen som Frasiers bror Niles) och Lee (Catherine Keener)lever i ett lite förstelnat äktenskap. Carl är journalist på Los Angeles Magazine och skriver på fritiden filmmanus. Lee är personalchef på ett stort företag, där hon minst sagt använder okonventionella metoder i sitt arbete. Hon känner stor frustration i tillvaron och kärlekslivet... Ständigt har hon synpunkter och hackar på sin ensamstående lillasyster Linda, som är massös på ett hotell. Linda är seriös i sin yrkesutövning - tills en dag hon ställs inför en stor frestelse, som även har ond bråd död i sitt följe... På en experimentscen i Los Angeles träffar vi Hitler. Han gestaltas på den scenen av en okänd skådespelare - som säger en hel del otrevligheter, faktiskt.

Calvin/Nicholas (Blair Underwood - som vi minns från tv-serien "Lagens änglar") i dubbellroll, är en framgångsrik tv-Stjärna. Han har chansen att filmdebutera mot en megastjärna i Hollywood och han intervjuas av journalisten Catherine/Francesca (Julia Roberts) - också i dubbellroll - ombord på ett flygplan på väg till inspelningen. Filmen med Calvin produceras av Gus, vars 40-årsdag närmar sig och ska firas på ett hotell i Beverly Hills - där Linda är massös... Men..., Gus kommer aldrig till sitt 40-årsfirande!

David Duchovny (känd som Mulder i tv-serien "Arkiv X") gör en av rollerna i filmen, och vi ser också Brad Pitt i en mindre roll.

När manuset till "Full Frontal" var klart bifogades förhållningsregler till den tänkta ensemblen. Det innehöll uppgifter om att inspelningsplatserna var autentiska, att man själv måste ta sig dit, att det inte fanns någon catering och att matkvaliteten därför kunde variera högst väsentligt, att skådespelarna själva måste fixa sminkning och hår, att improvisation skulle uppmuntras och så vidare... Den som inte gillade det hela, kunde återsända manus.

Filmen handlar alltså om människor som försöker få någon sorts ordning i sina liv, och för publiken är det sannerligen inte lätt att hänga med i svängarna... Filmen är lätt förvirrande, men ändå sevärd... Imponerande rollbesättning!

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM