FYRA VECKOR I JUNI
Biopremiär 19 augusti 2005

Regi och Manus: Henry Meyer. Körtid: 1 timme 40 minuter. Originalmusik: Johan Söderqvist. I rollerna: Tuva Novotny (Sandra), Ghita Nörby (Lilly), Lukasz Garlicki (Marek), Jessica Zanden (Rebecka), Sissela Kyle (Inga), Nina Wähä (Maria), Anja Lundqvist (Helene), Leonard Terfeldt (Johan)

Sandra blir bedragen av pojkvännen, som hon högt älskat och trott på. Hon får ett raseriutbrott och anfaller honom med en sax. Det hela slutar med att hon får villkorlig dom med samhällstjänst och hamnar på Myrornas klädsortering. Där finns Johan som föreståndare. Han är gift och har två små söta flickor. Det hindrar inte honom från att "stöta" på flickorna som jobbar där. Med Sandra kommer han ingen vart. Hon är utled på män och har "alla taggarna utåt".

Sandra har blivit hänvisad att bo i ett hyreshus, som är under totalrenovering. De enda hyresgäster, som finns kvar under renoveringen är Sandra och en äldre dam som envist vägrar att flytta på sig. Lilly heter hon och bär liksom Sandra på en stor besvikelse i ungdomen. En kärlekssorg.

Trots generationsskillnaderna mellan Sandra och Lilly, växer det fram en varm vänskap. Lillys dotter Rebecka försöker med alla medel få mamma Lilly att flytta... men den gamla damen spjärnar envist emot. Nu har hon ju Sandra som lagar mat åt henne efter jobbet och hjälper henne med småsaker. De har det ganska trevligt och tar sig en god konjak emellanåt!

Så finns där den polske byggjobbaren Marek, som är så förtjust i Sandra. Ska hon våga tro på hans kärlek?

Suveränt skådespel mellan Ghita och Tuva. Fint foto. Nostalgi i stora mått!

 

  » HIT FM HEM
  » HIT FM FILM
  » AKTUELLA FILMER
  » FILMFAKTA
  » SÖK FILM

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM