HIT FM FILMARKIV   G

Filmerna presenteras med den här informationen:
Filmtitel (eventuell originaltitel), premiärmånad, betyg från HIT FM (max 5 tassar), skådespelare, regissör, kort beskrivning och/eller citat från våra recensioner skrivna av Iva.

Gods and Monsters januari 2000
Ian McKellen, Brendan Fraser, Lynn Redgrave, regi: Bill Condon.
Som James Whale, skaparen av de berömda Frankensteinfilmerna från 1930-talet, gör Ian McKellen en lysande roll. Han spelar den trötte, berömde regissören, som dragit sig tillbaka för att leva ett stillsamt och bekvämt liv i sin lyxvilla - uppassad av gamla trotjänarinnan Hannah (Lynn Redgrave). Filmen speglar år 1957. Clayton (Brendan Fraser) är en ung trädgårdsarbetare som anställs av Hannah som behöver hjälp med trädgården. James följer den unge mannens förehavanden med granskande blickar genom fönstret i villan. En dag gör han sig ärende ner i trädgården, för att bekanta sig med den välväxta ynglingen. James vill teckna Claytons porträtt, och därför kommer de att träffas regelbundet för "sittningar". Clayton är storligen imponerad av att lyssna på den gamle mannens berättelser från Hollywood. De två blir också smått förtroliga när James berättar om sin uppväxt och ungdom. Men James har ett mycket bestämt mål för deras bekantskap - något som den unge Clayton aldrig kan föreställa sig. James Whale ger prov på en cynism av stora mått. "Gods and Monsters" är en mycket sevärd film med finstämt, briljant spel av Ian McKellen. Lynn Redgrave gör en trovärdig roll som den litet ilskna men godhjärtade hushållerskan. Brendan Fraser gör också en god insats.

Gränslandet oktober 1999
Mary Elisabeth Mastrantonio, David Strathaim, regi: John Sayles.


En spännande, välspelad och mycket sevärd dramathriller. Under strapatsrika förhållanden hamnar Donna (Mary Elisabeth Mastrantonio) och hennes lilla dotter tillsammans med Joe (David Strathaim) på en avlägsen ö, där de får försörja sig på det havet, marken och naturen ger.
Bruce Springsteen har skrivit och spelat in låten "Lift me up" exklusivt för filmen.

Go september 1999
Katie Holmes, Sarah Polley, Jay Mohr, regi: Doug Liman.

> <
En mycket sevärd och välspelad ungdomsfilm som har ett bra tempo och en snabb dialog. För musiken i filmen svarar No Doubt, Eagle Eye Cherry och Natalie Imbruglia.

Gunshy videopremiär juni 1999
William Petersen, Michael Wincott, Diane Lane, Kevin Cage, regi: Andy Horwitch.
En rå och spännande thriller som är väl rollbesatt.

Girl april 1999
Dominique Swan, Sean Patrick Flanery, Portia de Rossi, Tara Reid, Selma Blair, Summer Phoenix, Channon Roe, Christopher Masterson, David Moscow, regi: Jonathan Kahn.


En bra ungdomsfilm med väl genomtänkt manus, god rollbesättning och utmärkt foto.

Generalen februari 1999
Brendan Gleeson, Jon Voight, Adrian Dunbar, Sean McGinley, Maria Doyle Kennedy, Angelina Ball, regi: John Boorman.
En välgjord, välregisserad film med en stark samhällskritik, som djupt engagerar och ger ett välfångat rollporträtt av Dublins mest kände förbrytare - Martin Cahill - genom ett utmärkt spel av Brendan Gleeson. John Boorman fick pris i Cannes 1998 för bästa regi.

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

Letar du efter någon speciell film? Sök i vårt alfabetiska filmregister!

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta HIT FM om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

Copyright © 1995 - 2016 All rights reserved HIT FM