GISSLAN ( Hostage )
Biopremiär 22 april 2005

Regi: Florent Emilio Siri. Körtid: 1 tim 42 min. Foto: Giovanni Fiore Coltellacci. Censur: 15 år. I rollerna: Bruce Willis (Jeff Talley), Kevin Pollak (Walter Smith), Jimmy Bennett (Tommy Smith), Michelle Horn (Jennifer Smith), Ben Foster (Mars Krupcheck), Johathan Tucker (Dennis Kelly), Marshall Allman (Kevin Kelly), Serena Scott Thomas (Jane Talley), Rumer Willis (Amanda Talley).

I denna thriller lämnade Jeff Talley sitt jobb som gisslandförhandlare i Los Angeles för att i stället flytta till Bristo Camino i Ventura County, där han nu tjänstgör som polischef. Staden har hitintills inte drabbats av någon större brottslighet och när Jeff en solig dag stiger in på sin station ... gör han det med ett leende i förvissningen om att dagen ska förflyta lugnt och stilla.

Men...när larmet om ett inbrott i en av stadens mest fashionabla villor kommer... rullar en historia upp, som vida överstiger vad Jeff Talley tidigare varit med om. Då ska vi också ta med i beräkningen, att han ständigt plågas av att i en tidigare gisslanförhandling upplevt ett svidande nederlag när det gällt att rädda en kvinna och hennes son ur ett i sammanhanget pågående gisslantagande.

I den eleganta villan, där en far och hans två barn nu hålls som gisslan av tre ungdomar, som brutit sin in för att stjäla en bil, ska ett fruktansvärt våldsdåd komma att utspelas. Gisslandramat kompliceras av att - ungdomarna ovetande - den gisslantagne pappan... är revisor åt maffian. Maffian är.... som bekant... inte att leka med och speciellt inte i trängda lägen! När de skjuter familjen Talley´s hund Freezie och tar mamma Jane Talley och dottern Amanda Talley som gislan... ställs Jeff inför sitt livs svåraste uppgift, då maffiabossen Sony Benza vill sätta press på Jeff i ett speciellt syfte.

Jag gillar Bruce och tycker att det finns spänning och häftig action .. dock med förtunning mot slutet av filmen. Bruce har sin dotter Rumer Willis med i filmen. Hon spelar... ja just.. Jeff´s dotter Amanda.

 

  » HIT FM HEM
  » HIT FM FILM
  » AKTUELLA FILMER
  » FILMFAKTA
  » SÖK FILM

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM