Glitter
December 2001

Mariah Carey, Max Beesley, Da Brat, Tia Texada, Valarie Pettiford, Ann Magnuson, Terrence Howard, Padma Lakshmi, regi: Vondie Curtis Hall.

En av världens största sångerskor - Mariah Carey - debuterar här som filmskådespelare i filmen "Glitter"! Hon har sålt mer än 145 miljoner album världen över, och hon har haft fler listettor i Billboard än både The Beatles och Michael Jackson... I filmen spelar hon Billie som lämnas på barnhem av sin mor, som inte är kapabel att ta hand om sin egen dotter. Billie växer upp i New York i tidigt 1980-tal och försörjer sig tillsammans med sina bästisar Louise och Roxanne från barnhemmet som doa-sångerska. En dag upptäcker DJ Dice henne, och hennes liv förändras totalt. "Att göra "Glitter", skapa musiken och spela in soundtracket har varit en av de bästa jobberfarenheter jag någonsin haft", säger Mariah Carey.

Regissören Vondie Curtis Hall tillägger att det är en lyrisk kärlekshistoria, som har en sensationell musik med lite glitter åt oss alla. Det instämmer jag i.

Filmmusiken är komponerad av Terence Blanchard. Robin Urdang är filmens music supervisor.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM