Gossip
December 2000

Lena Endre, Mikael Persbrandt, Helena Bergström, Rolf Lassgård, Marie Richardson, Peter Haber, Brasse Brännström, Stina Ekblad, Ewa Fröling, Pernilla August, Marika Lagercrantz, Gunilla Röör, Peter Andersson, Johan Rabaeus, Margaretha Krook, Johan Widerberg, Rikard Wolff, regi: Colin Nutley.

Initierat, kvickt, roligt och elakt skvaller om scenens värld!

Under en dag - från tidig morgon till sen kväll - får vi insyn i tio skådespelerskors fritid och arbete. Alla tio känner varandra. En del känner varandra mer, en del känner varandra mindre. Kanske är det också så att en del tror sig känna varandra, men kanske inte gör det "när det kommer till kritan". Men det här är inte en dag med "jävn pölsesnak" (som betyder "jämna plågor" på danska). Nej, denna dag är speciell av flera anledningar. En av de nio som provfilmat för en amerikansk nyinspelning av Garbo-klassikern "Drottning Kristina" fyller 40 år. Det är Rebecca Olsson-Frigårdh (Lena Endre) som är födelsedagsbarnet. Hon är gift med Åke Frigårdh (Mikael Persbrandt) som också är skådespelare.

Åke filmar som bäst och har Stella Lindberg (Helena Bergström) till motspelerska. Stella är en av de nio som denna dag väntar på besked om "Drottning Kristina"-rollen. Hon är nervös och missar repliker, vilket retar upp Åke. Paret bråkar och regissören (Rolf Lassgård) försöker lugna ner de båda, samtidigt som han får ett speciellt telefonsamtal från Cecilia Falk (Marie Richardson) som också kandiderar till "Drottning Kristina"! Samtalet utmynnar i att dagens filmtagningar inställs, vilket upprör producenten (Peter Haber), som för övrigt är gift med ytterligare en kvinna som provfilmat för "Garbo-rollen" - nämligen Alexandra Furustig. Hon extraknäcker samma dag i en reklamfilm som i hennes tycke har "ett tveksamt skrivet manus" som hon inte alls vill läsa, trots regissörens (Brasse Brännström) lirkanden.

Övriga som provfilmat för den nämnda rollen är Stina Ekblad, Ewa Fröling, Pernilla August, Marika Lagercrantz och Gunilla Röör. Allesammans skall de senare på kvällen fira födelsedagsbarnet Rebecca, och under kvällen få veta vem av dem som får rollen och arbetet i USA. Gissa om nerverna är i dallring!

Regissören Colin Nutley har även skrivit manus till filmen, och vi bjuds på underbart foto av Jens Fischer.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM