HIT FM FILMARKIV   H

Filmerna presenteras med den här informationen:
Filmtitel (eventuell originaltitel), premiärmånad, betyg från HIT FM (max 5 tassar), skådespelare, regissör, kort beskrivning och/eller citat från våra recensioner skrivna av Iva.

Hassel - Förgörarna januari 2000
Lars-Erik Berenett, Leif Liljeroth, Allan Svensson, Björn Gedda, Regina Lund, Cathrine Hardenborg, Robert Sjöblom, Thomas Hanzon, regi: Mikael Hylin.


Efter välkänt mönster är Lars-Erik Berenett här igen som "hårdingen" Hassel som tar sitt jobb på största allvar. Nu gäller det att tacklas med den hänsynslösa ryska maffian, som fått ett fast fäste i Stockholm. Till sin hjälp har han också den vackra ryska maffiaexperten Galina (Regina Lund). Hassel upptäcker hela tiden att han alltid kommer "fem minuter för sent" vid alla spår. När sedan en polis skottskadas av ryska maffian, som uppenbarligen har tipsats om att han spanade på dem, ställer samtliga upp för att försöka reda ut vem som är "tipsaren". Samtidigt ser Hassel kopplingar mellan en rad mordfall, bombattentat och knarksmuggling. Ordet "bespredel", som betyder total hänsynslöshet, har hela gänget lärt sig, och de vet också att det gäller fullt ut! I den hetsiga jakten skonas ingen, och i Hassels väg staplas liken.

Hälsoresan december 1999
Lasse Åberg, Jon Skolmen, Anna Norberg, Kerstin Bäck, Magnus Härenstam, Ia Langhammar, Pia Johansson, Per Ragnar, Mats Bergman, Michael Segerström, Janne Glad, regi: Lasse Åberg.


Vill du ha hjärtligt roligt i en timme och 45 minuter ska du se "Hälsoresan". Den är hälsosamt uppiggande i vintermörkret. Stig-Helmer (Lasse Åberg) sitter deppig i TV-soffan, och när hans hurtige kompis Ole (Jon Skolmen) hälsar på glimtar det till i ögonvrån på Stig-Helmer, men snabbt återgår han till sin slappa stil när Ole är utom räckhåll. Däremot blir han märkbart uppiggad av sin nya granne, ekorrögda Rebecka (Anna Norberg). När han läser på hennes dörrskylt står det att hon är legitimerad häxa, vilket gör honom smått konfunderad. När hon följer med till samma hälsohem som Ole och Stig-Helmer besöker blir han mycket glad. Dr Levander (Magnus Härenstam) - som också har skrivit böckerna "Kropp & själ", "Jag kan flyga" och "Lätt på rätt sätt" - drar upp vissa riktlinjer för hälsohemmets verksamhet. Dagarna fylls med vattengympa, lerinpackningar, trädkramning och meditation. När så en dag den stundande överlevnadskursen är inne känns det litet pirrigt för samtliga, utom för Stig-Helmer som är gammal scout och har tillhört patrullen "Bävern". När Stig-Helmer och Ole har paddlat ut utom synhåll får kursledaren ett telefonsamtal om att Vattenfall har släppt på dammarna. Det blir en överlevnadskurs som heter duga! För att citera Stig-Helmer: "Dom sa' ju att det här var den lätta kursen - hur ska då inte den svåra överlevnadskursen vara".

Holy Smoke december 1999
Kate Winslet, Harvey Keitel, Pam Grier, Sophie Lee, Tim Rogers, Julie Hamilton, Daniel Wyllie, Paul Goddard, regi: Jane Campion.


En dramatisk film med humorstänk. Kate Winslet har en stark roll i filmen där hon gestaltar den 20-åriga australiensiskan Ruth som på en semesterresa till Indien dras in i en mystisk hinduisk sekt. Familjen tillkallar en expert på att återbörda "sekt-förförda" människor till verkligheten, och de hämtar hem Ruth till Australien. Experten (Harvey Keitel) börjar genast med att "avprogrammera" Ruth. Tyvärr så blir det inte som han har tänkt sig. Han blir istället passionerat förälskad i den vackra Ruth och dras sexuellt blint till henne. Han blir hennes slav! Harvey Keitel - här i kvinnokläder - är minnesvärd, det kan jag lova.

Hard Time videopremiär december 1999
Burt Reynolds.
En spännande och välspelad film med Burt Reynolds i rollen som luttrad snut som visar hårda nypor. Under ett spaningsuppdrag blir en knarklangare dödad och han blir oskyldigt anklagad för mord. Bakom galler kan han inte lösa fallet, så det gäller att ta sig ut ur fängelset...

Herkules Jonssons storverk (julkalendern 1969) videopremiär oktober 1999
Tage Danielsson, Gun Holmqvist, James Dickson, regi: Tage Danielsson.
Tage Danielssons julkalender från 1969 är en efterfrågad tittarfavorit som nu äntligen finns på video, uppdelad på två kassetter om vardera 150 minuters speltid. Den handlar om en sjuårig pojke och hans familj. Mamman har i sin ägo en trollpenna som med en magisk formel gör förvandlingsnummer.

Happy End september 1999
Stefan Norrthon, Harriet Andersson, Robert Jelinek, Alexander Skarsgård, Rebecka Hemse, regi: Christina Olofson.


En vacker film om mötet mellan en ung, egotrippad slarver och en mogen kvinna som bär på en svår hemlighet.

Henry Fool juli 1999
James Urbaniak, Parker Posey, Thomas Jay Ryan, James Saito, regi: Hal Hartley.


Att denna film fick pris för bästa manus vid filmfestivalen i Cannes 1998 känns alldeles rätt. Det är väl genomarbetat och innehåller en svidande samhällskritik. Filmen bjuder också på en välfunnen rollbesättning med utmärkt skådespel. I filmen ser vi en originell frieriscen som hör till de dråpligaste i genren.

Hjalmars bästa videopremiär juni 1999
Peter Flack, Gunilla Åkesson, Meta Roos, Marie Kühler, Sven-Erik Wikström.
Ett urval av Hjalmars (Peter Flacks) bästa sketcher från åren 1990-1997. Vi bjuds på 15 härliga sketcher och en vit vinterfinal. Peter Flack och Gunilla Åkesson är ett oslagbart par.

Hi-lo Country maj 1999
Woody Harrelson, Billy Crudup, Cole Hauser, Sam Elliot, John Diehl, Penelope Cruz, Patricia Arquette, regi: Stephen Frears.
Woody Harrelson och Billy Crudup är mycket välfunna i sina roller i denna film om vänskap och kärlek och ett Amerika i förvandling, tiden före och efter andra världskriget.

Hemma värst (The Young Ones) videopremiär april 1999
Ade Edmondson, Rik Mayall, Nigel Planner, Christopher Ryan, Robbie Coltrane, Ben Elton, Stephen Fry, Dawn French, Jennifer Saunders, Emma Thompson.
Kultserie som har visats i SVT. Engelsk sjuk humor när den är som bäst.

Hilary & Jackie mars 1999
Emily Watson, Rachel Griffiths, James Frain, David Morrissey, regi: Anand Tucker.


En film om systrarna du Pré. Filmen är välspelad, väl rollbesatt och väl värd att njuta av!

Hela härligheten november 1998
Tomas von Brömssen, Anna Wallander, Matar Samba, Mikael Persbrandt, Ia Langhammar, regi: Leif Magnusson.
En fantastisk film som bjuder på så mycken tragikomisk mänsklig värme och lockar till härliga skratt. Torsten (Tomas von Brömssen) arbetar som lärare i ett litet landsortssamhälle, där alla känner alla, nyfikenheten är stor och skvallret går. Torsten är en stor romantiker som inte har det lätt med kärleken, som han så hett längtar efter. Sanningen är den, att Torsten - vid 43 års ålder - aldrig har älskat med en kvinna. Snabbköpskassörskan Vivianne (Anna Wallander) har sin son i Torstens klass. Vid kommande kvartssamtal har Torsten beslutat sig för att försöka bjuda ut Vivianne på bio. Det "vill sig inte" riktigt som han tänkt sig. Det går faktiskt pinsamt illa, och får ödesdigra konsekvenser. Denna "kvartssamtalskväll" är upptakten till en mycket underhållande kärleksfilm med manus av Håkan Lindhé och vackert foto av Ian Wilson. Valet av skådespelare har inte kunnat gjorts bättre, men särskilt förtjust blev jag i Ia Langhammar i sin roll som Viviannes kompis Berit.

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Letar du efter någon speciell film? Sök i vårt alfabetiska filmregister!

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta HIT FM om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

Copyright © 1995 - 2016 All rights reserved HIT FM