Hans och hennes
Februari 2001

Jonas Karlsson, Johanna Sällström, Ralph Carlsson, Shanti Roney, Michalis Koutsogiannakis, regi: Daniel Lind Lagerlöf.

En varm, vardagsnära film, med suveräna skådespelare i såväl huvudroller som biroller!

Johan (Jonas Karlsson) och Anna-Karin (Johanna Sällström) lever tillsammans i ett kärleksfullt förhållande. Anna-Karin är så kär i sin Johan att hon har lämnat ett "gräddigt" jobb som reseledare i Stockholm, för att få leva med Johan på landet. Johan jobbar på sin fars bondgård, och meningen är att det är han som en dag skall ta över när pappa Henrik (Ralph Carlsson) inte orkar eller vill längre. Livet på landet har sin speciella rytm. Johan träffar sina vänner, däribland Clarence (Shanti Roney) som är bilmekaniker. Anna-Karin jobbar i kommunens nedskärningshotade dagis. Man umgås i familjen, badar bastu..., ja i stort ett härligt lantligt liv finns att tillgå!

Orosmolnen som lägrar sig, kommer i och med att Anna-Karin köper ringar och friar till Johan. Visst blir han litet överraskad, men "va' fan", visst vill han förlova sig och gifta sig! Barn vill ju båda ha! Hitintills har det inte "blivit några"... Nu börjar Anna-Karin fundera över om det inte vore värt ett läkarbesök för att kolla att allt "står rätt till". Sagt och gjort! Läkarbesöket utmynnar så småningom i att beskedet om att Johans spermier har defekta svansar och päronformade huvuden, gör honom fruktansvärt besviken! En provrörsbefruktning kostar över 30 000 kronor... Varifrån skall de ta de pengarna?

Anna-Karin säljer sin dator till den lokale entreprenören Dimitris, allmänt kallad "greken" (Michalis Koutsogiannakis). Johan kör också extraturer med buss åt "greken", och Anna-Karin jobbar extra i livsmedelsbutik. Allt för att "skrapa ihop" de efterlängtade pengarna.

Att adoptera är inte att tänka på för Johans del, vilket däremot Anna-Karin gott och väl kan tänka sig. Barn som barn, resonerar hon! Turerna kring det efterlängtade barnet är många och påfrestande, och förhållandet börjar "knaka i fogarna". Skall deras starka kärlek hålla för påfrestningarna?

Filmens manus är skrivet av Malin Lagerlöf och för fotot svarar Olof Johnson.

Gabor Pasztor belönades med en Guldbagge för bästa ljudprestation 2001. Läs mer om Guldbaggar år 2001.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM