Hanuman och apornas tempel
September 2000

Robert Cavanah, regi: Fred Fougea. Svenska röster: Kenneth Mildoff, Jan Modin, Håkan Mohede, Beatrice Järås, Elin Abelin, Fredrik Dolk.

Följ med till Apornas rike och träffa Hanou, den lilla föräldralösa apan ur rödansiktenas flock i de sydindiska bergen. Hanou förälskar sig i Bergakungens dotter Jeela, till Bergakungen Långtands stora förtretelse. Han är faktiskt urilsken när det unga paret rymmer! Dottern är ju prinsessa och Hanou vet ju inte ens vem som är hans far. Skandal, det är vad det är!

Jeela och Hanou finner sin beskyddare i eremiten Deva, som lever och verkar bland dem och försöker rädda dem från att bli infångade och sålda. Han skyddar dem också från jägarna, som vill ha bort aporna från sina bananodlingar. Tom (Robert Cavanah) är en ung skotte, som vuxit upp i Apornas rike under den tid som hans far arbetade där som arkeolog. Nu återvänder han för att försöka sätta stopp för hänsynslös plundring och smuggling av antika kulturföremål.

I sin ungdom var Tom mycket förälskad i den vackra Anja - en indisk prinsessa som just nu står i begrepp att gifta sig med Asbok, som är en riktig skurk skall det så småningom visa sig... Nåja, det finns många skurkar i denna historia. De finns där man kanske inte alls väntar sig att finna dem!

I åtta månader förberedde filmteamet sig och tränade de vilda aporna till samarbete. De flesta scenerna filmades ju med vilda apor. De två "charmtrollen" Hanou och Jeela spelades emellertid av två ungdjur som räddats från ett försökslaboratorium. Jag lovar, de är helt oemotståndliga i sin kärlek till och omsorg för varandra.

Hanou finner också en vän i Tom. Denna varma, charmiga berättelse om vänskap mellan en liten apa och en människa vill jag rekommendera. Följ med på ett spännande äventyr till Apornas rike, där Hanuman - legenden om Apguden - fortlever. En film för hela familjen!

Regissören Fred Fougea har också, tillsammans med Michel Fessler, skrivit manus. Foto av Bernard Lutic..

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM