HAPPY END (2011)


Premiär den 23 september 2011

Regi: Björn Runge. Körtid: 1 timme 37 minuter. Musik: Ebba Forsberg. Foto: Ulf Brantås. I rollerna: Ann Petrén (Jonna), Peter Andersson (Mårten), Malin Buska (Katrine), Gustaf Skarsgård (Peter), Johan Widerberg (Asger), Mariah Kanninen (Hanne), Hanna Malmberg (Nina), David Dencik (Richard), Fredrik Gildea (Zidan)

I fokus är de fem personerna Jonna, Peter, Katrine, Asger och Mårten, som alla står vid ett vändkors i livet. Änkan och körskoleinstruktören Jonna är mor till konstnären Peter, som är sambo med Nina. Paret hade giftasplaner, men Nina har tröttnat på Peters sjukliga läggning. Hon gör slut och och "slänger ut honom på gatan". Den unga städerskan Katrine lever tillsammans med den labile förtryckaren Asger, som jagas för en stor skuld, av hänsynslösa indrivare. Katrine städar hemma hos Jonna, där hon möter sonen Peter , som tillfälligt flyttat in efter separationen med Nina. Han erbjuder Katrine att sitta, som betald modell för honom. Det hela utvecklas till mer än vänskap mellan dem. Änkemannen Mårten har mist körkortet, då han i sorgen efter hustruns bortgång "tagit till flaskan" och kört berusad. Nu tar han körlektioner hos Jonna, för att återfå sitt körkort. Alla fem beskrivna personerna lever sina liv med halvsanningar och är rädda för att möta verkligheten!

Filmen har en suverän rollbesättning, med begåvade skådespelarinsatser. Fotot är närgånget i en värld av kärlek, ångest och våldsamma konflikter.

"Happy End" är den avslutande delen i Björn Runges "Befrielsetrilogi". Trilogin inleddes med "Om jag vänder mig om" och "Mun mot mun".

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM