Happy, Texas
Juli 2000

Jeremy Northam, Steve Zahn, Ally Walker, Illeana Walker, William H Macy.

Fängslande underhållning bjuds vi på i denna film med manus av Ed Stone, Mark Illsley och Phill Reeves. När fångvaktaren som kör fängelsebil nr 705923 välter och ligger där försvarslös, passar hans två passagerare på att smita, med händerna kedjade vid varandra. Harry (Jeremy Northam) och Wayne (Steve Zahn) lurar till sig en gammal husbil och lyckas komma iväg undan uppbådet som jagar dem, trots utförligt signalement. Bilen visar sig tillhöra Steven och David, två homosexuella producenter av artisttävlingar för barn. Davids roll får bli Waynes uppgift,och att spela Stevens roll tillfaller således Harry. Det är nämligen så att i den lilla staden Happy är de två bokade och efterlängtade, och vare sig de vill eller kan så får de ikläda sig sina roller.

I husvagnen finns videofilmer och annan rekvisita, och under hand lär sig Wayne att undervisa barn i både dans och sång. Men vägen dit är inte rosbeströdd... En alldeles förtjusande danspedagog som heter Dolores står till Waynes förfogande, vad beträffande repetitionerna - som så småningom skall leda till en större uttagningstävling, där staden Happys unga talanger förväntas vinna. Ljuv musik uppstår mellan Dolores och Wayne, och passionerna blommar ut helt och fullt dem emellan. Stadens sheriff har andra passioner som han anförtror Harry. Det hela slutar, eller snarare börjar, med en date mellan dem, vilket ytterligare komplicerar fängelsekundsparets vistelse i Happy, Texas..

Harry, som blivit intresserad av stadens banktjänsteman Josephine, lurar ut koden till bankvalvet. Vid lämpligt tillfälle kan det komma till användning. Men, nu dyker en otrevlig tidigare medfånge vid flykten upp, och han är en riktigt liten otäck typ.

Mer tänker jag inte berätta. Resten skall alla som har möjlighet se! För det här är en riktigt kul film, med en helt suverän rolltolkning av Steve Zahn som tönten Wayne, som växer med sin uppgift dag för dag och, likt en groda som kyssts och förvandlats till prins, erövrar sin prinsessas hjärta.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM