HEAD IN THE CLOUDS
Release DVD, VHS release 8 juni 2005

Regi: John Duigan. Musik: Terry Frewer. Körtid: 1 timme 56 minuter. Censur: 11 år. I rollerna: Charlize Theron (Gilda), Penelope Cruz (Mia), Stuart Townsend, Thomas Kretschmann, m fl.

Året är 1933. Gilda är en rik överklasskvinna, som vill leva livet fullt ut. Guy är en arbetarklassens idealist, som fått stipendium att studera vid Cambridge. Det är också där de båda träffas första gången, då Gilda av speciella skäl, helt oväntat, rusar in i hans studentlya på skolan. Det blir upptakten till en flammande förälskelse, där kropparna har sitt gemensamma språk, även om Guy och Gilda lever helt olika liv.

Gilda är rastlös och vill resa ut i världen. Hon reser och blir borta länge. Efter en lång separation, ber Gilda ...helt plötsligt och oväntat... att Guy ska möta henne i Paris. Han reser dit, stannar... och blir god vän med Gildas spanska väninna Mia. De roar sig och livet leker.

Men till Gildas stora förtvivlan, reser såsmåningom både Guy och Mia till Spanien, för att delta i det utbrutna inbördeskriget. Båda två brinner för att försvara demokratin.

Åren går. Återigen möts Gilda och Guy i Paris, som nazisterna nu håller i sitt järngrepp.

Otroligt vackra är Charlize och Penelope i denna syndfullt sexiga film, som har en allvarstyngd inramning.

 

  » HIT FM HEM
  » HIT FM FILM
  » AKTUELLA FILMER
  » FILMFAKTA
  » SÖK FILM

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM