HIMLEN ÄR OSKYLDIGT BLÅ


Biopremiär den 15 oktober 2010

Manus och regi: Hannes Holm. Körtid: 1 timme 51 minut. Kompositör: Mattias Bärjed. Foto: Göran Hallberg. Casting: Jeanette Klintberg. I rollerna bl a: Bill Skarsgård (Martin), Josefin Ljungman (Jenny), Peter Dalle (Gösta), Björn Kjellman (Martins far), Amanda Ooms (Martins mor), Peter Engman, Gustave Lund, Stig Engström, Elin Klinga, Leif Andrée, Adam Pålsson, Rasmus Troedsson, Annika Olsson, Erik Johansson

Martin och hans bäste kompis Micke går sommaren 1975 ut andra ring. När pappa Ulf i Mickes familj ordnar ett sommarjobb åt Martin på KSS Seglarkrog i Sandhamn, blir de båda kompisarna överlyckliga! Tanken är den, att Martin och Micke ska kunna umgås på fritiden, då Micke samtidigt är på seglarläger där. Krögaren Gösta tar väl emot Martin, men slussar successivt in honom i en verksamhet, som inte hör hemma i den svenska skärgårdsidyllen. Gösta är en kriminell playboy, som gör lönsamma affärer med den svenska societeten. Martin ser inte mycket av sin skolkompis Micke, men möter kärleken i Jenny, som bär på en hemlighet. Allting händer så fort och plötsligt är den unge, oerfarne Martin intrasslad i en av de största skandalerna i svensk kriminalhistoria.

Filmen är baserad på berättelsen om ett av de mest uppmärksammade narkotikatillslagen i svensk kriminalhistoria. Året var 1975 och det gällde den så kallade Sandhamnsligan.

Underhållande och väl rollbesatt. Se den!

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © 2016 All rights reserved.
HIT FM