Hitta Nemo ( Finding Nemo )
November 2003

Animerad film, dubbad till svenska. Svenska röster: Ulla Skoog, Leif Andree, Mikael Persbrandt, Daniel Andersson, Göran Engman, Anders Jansson, Johan Wahlström, Rickard Finndahl.

Det är i de tropiska vattnen kring Stora Barriärrevet den lille clownfisken Nemo lever, med sin kanske lite överbeskyddande far - clownfisken Marvin. Marvin vill att sonen Nemo ska känna respekt för havet och alla de oförutsedda faror som lurar där. Men..., Nemo vill inte lyssna på fars goda råd, utan överträder givna regler... Det går illa - mycket illa... Ja, så illa att Nemo hamnar i en fångst och slutligen kommer till ett akvarium hos en tandläkare... Nu ger sig den förtvivlade pappa Marvin ut för att leta reda på sin son och får till sin hjälp den helt virriga fisken Doris. Det blir ett sagolikt äventyr i en fantastiskt vacker vattenvärld! Hur i all sin dar ska Marvin och Doris lyckas få ut lilla Nemo ur tandläkarens akvarium???

I denna helt fantastiska animerade film hör vi Ulla Skoog göra rösten till Doris medan Leif Andree gör rösten till pappa Marvin. Mikael Persbrandt hör vi som akvariets tuffing Gill, Göran Engman som pelikanen Nigel medan Anders Jansson, Johan Wahlström och Rickard Finndahl ger hajarna Bruce, Skum och Draggen sina röster. Och rösten till lille Nemo görs av Daniel Andersson, som är 8 år och som fick rollen efter en audition.

För att understryka karaktärernas drag har man - precis som i den amerikanska originalversionen - jobbat med olika dialekter. Här finns prov på bland annat stockholmska, göteborgska, östgötska, gotländska och skånska.

En sagolikt vacker och rolig familjefilm!

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM