Hjälp! jag är en fisk oktober 2000
Röster: Reine Brynolfsson, Allan Svensson, Eva-Britt Strandberg, Figge Norling, Tova Norling, regi: Stefan Fjeldmark & Mikael Hegner.


Bilder: Columbia TriStar.

Regissörerna Stefan Fjeldmark och Mikael Hegner har tidigare gjort "Hugo djungeldjuret", och nu har de satsat med den största tecknade skandinaviska produktionen någonsin inom den animerade filmen!

Filmen är ett äventyr där de tre barnen Fly, Chuck och Stella får uppleva fiskarnas värld
- vare sig de vill eller inte.


Bilder: Columbia TriStar.

Så här var det:
Syskonen Fly och Stella lämnades i barnvakten tant Annas betryggande vård en kväll, när barnens föräldrar hade annat för sig. Med på barnvaktskvällen var tant Annas begåvade och litet rundnätte son Chuck, som ägnade sig åt avancerad datateknik.

Stella, som var minst, "nattades" av tant Anna som emellertid själv somnade före Stella, vilket hade sina följder. Alla tre gick ut för att fiska, helt olovandes! Om sanningen skall fram så tvingades Chuck följa med.


Bilder: Columbia TriStar.

Väl nere vid havet började äventyret, då de tre förirrade sig in i en tunnelliknande bostad som tillhörde professor Mack Rills hemliga viste och laboratorium. Han tillverkade olika sorters drycker.

Stella, som är törstig, ser en hallonsaftsliknande dryck, och dricker av den. Men, det var nog inte så lyckat! Vips blir hon en sjöstjärna och far ut i havet. Chuck och Fly har då inget val
- de måste själva förvandla sig till fiskar och leta efter Stella.

Under tiden sjunker motgiftsflaskan, som professorn har med sig i sin båt. Flaskan sjunker till botten, men hur går det med professorn? Ja, han sjunker han med, till en början. Men lugn, mina vänner, han finner land...


Bilder: Columbia TriStar.

Hur äventyret slutar? Nej, det får ni allt finna ut själva. Det blir en resa i havet, med hajar som talar, valar som kör buss 88, rosa maneter som plaskar i havet som små fallskärmshoppare och inte att förglömma den lilla vackra sjöhästen Sascha, som Stella förälskar sig så mycket i och har så roligt med när hon får sitta på hans rygg och åka runt omkring.

"Hjälp! jag är en fisk" är en familjefilm, dock inte för de allra minsta. Filmen är tillåten från sju år och det skall man nog minst vara, för havet är mäktigt och äventyren är det fart och spänning i!

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online