HONUNG ( Bal )


Biopremiär den 1 oktober 2010

Regi: Semih Kaplanoglu. Manus: Semih Kaplanoglu och Orcun Köksal. Körtid: 1 timme 43 minuter. I rollerna bl a: Bora Altas (Yusuf), Erdal Besikcioglu ( Pappa Yakup), Tulin Özen (Mamma)

Yusuf bor tillsammans med mor och far i en liten bergsby i norra Turkiet. Yusuf är enda barnet och avgudar sin far Yakup, som är biodlare av sin svarta honung, som anses vara världens finaste och är unik för regionen. Detta tuffa yrke innebär, att placera ut specialgjorda bikupor i de jättehöga trädtopparna i skogen. Ett farligt yrke! Yusuf lär sig att viol ger söt, rosa honung och likaså brunört ger extra fin honung! I skolan har Yusuf problem med att läsa och skriva, men i den sagolika skogen känner han sig hemma och har sin fars falk, som högtflygande sällskap! En dag ska Yakub skatta bikupor och sätta upp nya i Karakorum, som ligger långt bort från hemmet. Fadern dröjer borta väl länge; längre än beräknat. Lille Yusuf ger sig ensam ut i skogen, för att leta efter sin älskade far.

I naturen finns det sköna, mystiska och vackra; men också det grymma. Allt bildar en väv av drömmar, glädje och sorg för lille Yusuf.

En stillsam, vacker film som väcker många tankar.

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM