INNAN FROSTEN DVD
Release DVD och VHS 15 juni 2005

Regi: Kjell-Åke Andersson. Körtid: 1 timme 29 minuter. Filmen är baserad på Henning Mankells succeroman. I rollerna: Krister Henriksson (Kurt Wallander), Johanna Sällström (Linda Wallander), Ola Rapace m fl.

Linda är nybliven polis och arbetar nu tillsammans med sin far Kurt Wallander vid ystadpolisen. Som nyutexaminerad ung polis, kastas hon genast in i en komplicerad mordutredning, där kulturgeografen Birgitta hittas mördad vid Krageholms sjö utanför Ystad. Två svanar har oförklarligt och grymt dödats vid samma sjö.

Eftersom förhållandet mellan Linda och Kurt är spänt, föredrar Linda att tillfälligt be att få bo hos barndomskompisen Anna Westin, som hon inte träffat på ett tag. Linda har på känn att allt inte står rätt till med Anna, men Linda kan inte riktigt komma på vad det är som inte stämmer med den forna bilden av väninnan, jämfört med den Anna hon nu upplever. Anna överreagerar till exempel och blir aggressiv över att deras gemensamma vän Myran föredragit att bli gravid genom inseminering.

När så ytterligare ett mord sker på en gynekolog i trakten, får hela polisstyrkan verkligen det hett om öronen. Kurt Wallander får även veta att 2 ton dynamit stulits från ett närliggande vapenförråd. Vad är det för krafter som är verksamma? Och varför?

Mycket välspelad och spännande. Vackra svepande landskapsbilder är också ett plus.

 

  » HIT FM HEM
  » HIT FM FILM
  » AKTUELLA FILMER
  » FILMFAKTA
  » SÖK FILM

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM