In the Bedroom
April 2002

Nick Stahl, Marisa Tomei, Tom Wilkinson, Sissy Spacek, regi: Todd Field.

Frank (Nick Stahl) har sommarlov från studierna - ett lov med efterlängtat sommarjobb och avkoppling hos sina föräldrar i delstaten Maine i USA. Hans far Matt Fowler (Tom Wilkinson) är läkare och mamma Ruth (Sissy Spacek) är musikpedagog.

Frank förälskar sig i den vackra Natalie (Marisa Tomei). Natalie har två små söner och lever separerad från sin exmake. Frank är passionerat förälskad i Natalie och grubblar över att ta ett sabbatsår tillsammans med Natalie..., som på det bestämdaste avråder honom... Men är det inte mer än en sommarförälskelse från Franks sida? Mamma Ruth ogillar förhållandet mellan Frank och Natalie och vill att Matt ska tala sonen Frank tillrätta... Men Matts känslor för Natalie är komplicerade..., och han har en överslätande attityd i frågan - vilket upprör hustrun.

Frank tillbringar sin mesta fritid tillsammans med Natalie och hennes söner, och när exmaken förstår att Frank är Natalies älskare, blir han fruktansvärt svartsjuk. En tragedi inträffar, som helt förändrar samtliga inblandades liv. Vid polisförhöret vittnar Natalie till exmakens fördel, vilket resulterar i att exmaken släpps fri mot borgen i väntan på en uppskjuten rättegång. Samtliga filmens karaktärer förändras självklart vid tragedin..., men ilska och sorg tar sig olika individuella uttryck...

Ett drama med smärtsammt laddade undertoner...

Regissören Todd Field har även skrivit manuset, som är baserat på den amerikanske författaren Andre Dubus novell "Killings".

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM