In the Mood for Love
December 2001

Maggie Cheung, Tony Leung, regi: Wong Kar-wai.

Den unge Chow, som är chefredaktör för en lokaltidning, och fru Chan, som jobbar som sekreterare, flyttar samtidigt in i varsitt hyresrum vägg i vägg med varandra i 1960- talets Hong Kong.

Fru Chans man är redarchef och ofta bortrest, och Chows fru håller sig märkligt nog också borta från sin man. Det blir så trångt och rörigt vid inflyttningen för de båda. De båda övergivna börjar så umgås med varandra..., och gör en märklig upptäckt som skakar den vackra fru Chans liv... Hon lutar sig mot Chows famn för att få tröst. Chow tar upptäckten mer med ro och konstaterar, "att sådant är livet". Men en livslång hemlighet ska han komma att bära på...

Han klättrar upp på ett berg och gör ett hål i en mur, och där viskar han in sin hemlighet, för att sedan med lera täta igen hålet. Där vilar så hans hemlighet för evigt inviskad! Ett underbart sätt att i alla fall få dela med sig en hemlighet med någon och veta att den ändå är väl bevarad! Maggie Cheung är betagande vacker i sin roll som fru Chan och Tony Leung är också välfunnen i sin roll som den förälskade Chow.

En sinnligt stillsam och vacker film, med suveränt foto och klippning.

Som förfilm till "In the Mood for Love" visades den välgjorda kortfilmen "Konsten att flagga" med Hans Alfredson.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM