Iskallt mord ( Murder by Numbers )
Juli 2002

Sandra Bullock, Ben Chaplin, Ryan Cosling, Michael Pitt, Chris Penn, regi: Barbet Schroeder.

Cassie (Sandra Bullock) brinner för sitt jobb som mordutredare. Det är bara det, att hon är avskydd bland kollegorna - som finner henne besvärlig att jobba med... Hennes nye partner Sam (Ben Chaplin) utgör inget undantag - efter att bryskt ha knuffats ut ur sängen efter avslutad kärleksakt dem emellan... Med Cassies direkta uppmaning till honom att "gå hem..., sängen är för smal att sova två i", aktar han sig noga för att återigen frestas att gå i säng med sin vackra chef Cassie... Han försöker att så neutralt som möjligt jobba sida vid sida med henne.

Hon bär emellertid på en mörk hemlighet, som uppenbarligen format henne till att vara "lite hårdhänt mot män". Men en utomordentligt skicklig mordutredare är hon... Så när hon och Sam nu kallas till en brottsplats för att utreda ett mord, och ledtrådarna pekar mot en knarksäljande skolvaktmästare, har hon - spåren till trots - sina funderingar i annan riktning... Hon misstänker i stället två tonårsstudenter som heter Justin Pendelton (Ryan Cosling) och Richard Haywood (Michael Pitt). Justin är en intellektuell, tyst och lite töntig tonåring, medan Richard är en rik och utåtriktad high school-charmör med inflytelserik far, som kan befria honom ur de flesta svårigheter genom sin maktställning.

Resten ska berättas på bio... För, det här är en riktigt spännande thriller med Sandra Bullock i högform! Goda rollprestationer görs även av Ryan Cosling och Michael Pitt.

Clint Mansell svarar för filmens musik.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM