It's All About Love
Maj 2003

Joaquin Phoenix, Claire Danes, Douglas Henshall, Alun Armstrong, Margo Martindale, Mark Strong, Geoffrey Hutchings, Sean Penn, Harry Ditson, Thomas Bo Larsen, Teddy Kempner, Dennis Kemp, regi: Thomas Vinterberg.

John (Joaquin Phoenix) är en hårt arbetande make till konståkningsstjärnan Elena (Claire Danes). De har arbetat på skilda håll och sällan träffats, vilket gjort att äktenskapet helt enkelt dött ut..., och nu är John på väg till ett möte med Elena i New York. Det är inte vilket möte som helst..., utan ett möte där de bestämt att inte mötas mer - det vill säga, de ska ta ut skilsmässa och nu skriva under handlingarna tillsammans. Båda kommer från Polen, där de möttes som unga och blev passionerat förälskade och sedan gifte sig. Ödet ville sedan att John blev kvar i Polen och Elena arbetade världen över med en hel stab runt omkring sig, som bevakade varje steg hon tog. Hon var stjärnan, som försörjde dem alla! En liten guldkalv, som fick leva ett begränsat liv i strålkastarglans och i träningslokaler.

Men John upptäcker att allt inte står rätt till med Elena. Hon viskar i hans öra att hon vill fly! Hon känner sig hotad! Tillsammans lyckas de också fly, men upptäcker att de blivit förrådda av några som de litade mest på. För sent anar de att de inte kan leva utan varandra... Thomas Vinterberg vill visa oss världen, sedd genom hans ögon, och han vill berätta om resor, väntan, förälskade par, översvämningar, den 11 september och hur vi kliver över döda människor som ligger i rulltrappor eller på gatan. Alla har så bråttom, att livet glider oss ur händerna... En film om livsintryck i en tid av förändringar.

Detta är ingen Dogma-film. Tvärtom är det ett försök att skapa en motsats till Thomas Vinterbergs tidigare lysande film "Festen".

En stark film som handlar om att kaoset i världen reflekteras i människornas hjärtan!

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM