JÄGARNA 2


Premiär 2 september Norrland / 9 september Sverige 2011

Regi: Kjell Sundvall. Körtid: 2 timmar 10 minuter. Foto: Jallo Faber. Kompositör: Johan Söderqvist. I rollerna bl a: Rolf Lassgård (Erik), Peter Stormare (Torsten), Kim Tjernström (Peter), Annika Nordin (Karin), Lo Kauppi (Johanna), Johan Paulsen (Mats), Jesper Barkselius (Åström), Euro Milonoff (Jarl), Juho Milonoff (Esa), Elina Knihtila (Irina), Jonas Hedlund (Niklas)

I all hast lämnade Erik sin polistjänst i Norrland för femton år sedan och bytte ut den mot att, så småningom bli förhörsledare på Rikskmordkommissionen i Stockholm. Nu beordras han, att återvända till sina norrländska hemtrakter, för att utreda ett försvinnande på den unga kvinnan Elin, som senare hittas brutalt mördad. Det är en mordhistoria, som växer till en svårnystad härva, där jägare, lokala poliser och Eriks närmaste är inblandade. Erik ber sin bästa tekniker, Johanna från Stockholm, att hjälpa till i utredningen och hon är till stor hjälp, i hans annars så motarbetade tillvaro. Att Torsten är ortens mest skrupelfrie, dominant e polis och även är styvfar till Eriks brorson Peter, underlättar inte heller.

Spännande, hårdkokt film med vackert foto. Rolf Lassgård och Peter Stormare är perfekta i sina roller och även Annika Nordin i rollen som den senares hustru.

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM