Jag drömde om Afrika (I Dreamed of Africa) augusti 2000
Kim Basinger, Vincent Perez, Liam Aiken, Eva Marie Saint, regi: Hugh Hudson.


1. Kim Basinger & Liam Aiken. 2. Kim Basinger & Kuki Gallmann. 3. Vincent Perez & Kim Basinger.

Denna Hugh Hudson-film är baserad på berättelsen om Kuki Gallmann.

Kuki Gallmann (Kim Basinger) är överklasskvinnan som drömmer om att resa till det vilda Afrika, det fantastiska land som hennes far berättat så mycket om, och som han älskade så högt. När hon så möter Paolo (Vincent Perez), som blir mannen i hennes liv, beger sig de båda ut på äventyret att bosätta sig i Kenya.

Med på resan är Kukis älskade son, den sjuårige Emanuele (Liam Aiken) som till vardags kallas "Ema". På den isolerade farmen mitt ute i vildmarken möter naturligtvis familjen på en rad svårigheter, men också en frihet som de uppskattar.

Ema som vid vattendraget en bit längre bort från farmen samlar ormar, blir där bekant med en svart liten pojke i samma ålder, och med samma hobby
- nämligen ormar! Ema lovar Kuki att endast samla på giftfria ormar, vilket är ett löfte som han inte håller och som kommer att få ödesdigra konsekvenser.


4. Kim Basinger. 5. Liam Aiken. 6. Garret Strommen & Kim Basinger. Samtliga foton: Columbia TriStar.

Mormor (Eva Marie Saint) kommer på besök, och får sina nya fina Gucci-skor nerlerade när jeepen strejkar och mor, son och mormor får gå till fots hem. Vad som lurar i buskarna bakom de tre på hemväg, det törs jag inte berätta!

Sandstormar och andra katastrofer väntar den alltmer handlingskraftiga Kuki, som växer med sin uppgift för var dag som går. Paolo är en orolig själ och han är borta på jakt med "de andra pojkarna" långa tider. Det är då Kuki verkligen får visa vad hon går för.

Ema, som går på internatskola, njuter varje gång han får vara hemma. Han växer upp till en stilig ung man. Men många prövningar väntar den lilla familjen, som också får tillökning.

Kim Basinger är vacker som alltid, och Afrika har ju sin speciella skönhet. För min del kunde filmen ha varit bra mycket kortare och mindre tårfylld.

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online