Julens hjältar ( julkalendern 1999 )
Videopremiär november 2000

Jonas Karlsson, Pär Ericsson, Kim Anderzon, Tomas Bolme, Ing-Marie Carlsson, Erik Johansson, Halvar Björk.

God familjeunderhållning bjuds vi på i 1999 års julkalender på två videokassetter om vardera 1 timme och 44 minuter.

"Julens hjältar" handlar om julgransprydnadssaker som av misstag slängs ut från sin kartong. Fönstret är öppet i våningen där lilla Agnes och hennes bror Torbjörn bor tillsammans med sina föräldrar, mamma Annika och pappa Sven. Vid ett bord intill fönstret väntar prydnadssakerna på att bli upphängda i granen som vanligt på julen, men i ett vinddrag åker de ut genom fönstret och hamnar i snön på gården! Julhataren "Vaktis" plockar upp dem och kastar in dem i soprummet där de sorgsna och vilsna försöker ta sig tillbaka upp till våningen och granen igen. En grönpälsad "Bajen-hund" (Jonas Karlsson) ansluter sig till sällskapet. För att bli en i "gänget" utger han sig för att vara "julhund" och alltså julgransprydnad precis som de övriga, nämligen två ulltomtar, en julstjärna, en pepparkaksgubbe, en kula och en bock.

"Julhunden" har varit maskot på fotbollsmatcher, men det tänker han inte tala om - för då får han troligen inte tillhöra "gänget". Bocken, som vill vara den tongivande i gänget, ser inte med blida ögon på "julhundens" inhopp... Bocken är inte särskilt vänlig mot den glade "julhunden", men de övriga tycker mycket om honom - speciellt de två små ulltomtarna. Det är ju också bra att ha en vakthund, för hela gänget hotas av att bli pulvriserade när soporna skall hämtas och bilen med "tuggmaskinen" kommer. Hemska tanke!

Alla sjunger och försöker smida planer om hur de skall kunna komma ifrån soprummet och upp till familjen igen. Vid ett tillfälle försöker de sända pepparkaksgubben som brev till familjen i våningen. Det misslyckas tyvärr!

En dag hittar Bocken - som han tror - ett stort ljus. Han tänder det, och vilket liv och brak det blir i huset! Varför? Jo, det var inget ljus, utan en raket! Men i övrigt är han ingen underhållare precis, utan en riktig viktigpetter! Han tror inte heller på att "julhundar" finns. .. Skall han avslöja "julhundens" rätta jag? Hur går det med de instängda prydnadsjulsakerna?

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM