JULFRITT ( Christmas With The Kranks )
Premiär 10 december 2004

Körtid:1 tim 39 min. Censur: Barntillåten. Regi: Joe Roth. Musik: John Debney. I rollerna: Tim Allen (Luther Krank), Jamie Lee Curtis (Nora Krank), Julie Gonzalo (Blair Krank), Dan Aykroyd (Vic Frohmeyer), Erik Per Sullivan (Spike Frohmeyer), Cheech Marin (Konstapel Salino), Jake Busey (Konstapel Treen), M.Emmet Walsh (Walt Scheel).

Paret Nora och Luther Kranks från Hemlock Street, i utkanten av Chicago, har på flygplatsen... just vinkat av dottern Blair, som ska åka med Fredskåren till Peru. För "julkramaren" Nora ter sig julen outhärdlig av saknad... nu... utan dottern Blair.

Tänk .. 23 jular har de firat ihop... och så åker hon bort den 24 julen!!! Nåja... det gäller att sätta full fart genast...för Nora har fester, pyntar i varje vrå, har utomhusbelysningar med utomhusgran och snögubbe på taket.. välgörenhetsåtaganden... och jag vet inte allt.

När så Luther skickas ut ur bilen i hällande ösregn för att köpa nötter och vit choklad hos Chip´s Market ... ser han i resebyråfönstret intill... bilden av en lyxkryssning till Västindien. Varmt och skönt, vila, solbränna!

Luther lyckas övertala Nora att "skippa" julen och följa med på lyxkryssningen med följande motivering:"förra julen kostade 6100 dollars och lyxkryssningen kostar hälften, så varför inte"??? Grannarna rasar... ve den som flyr julen och inte sätter upp Frosty (snögubbe med lyse) på taket!

Polismännen blir jättesura, när de inte får sälja sin kalender, scouterna rasar när de inte får sälja en utomhusgran för 90 dollars, festaspiranterna blir ledsna, på Luthers kontor kallar de Luther för "Mr Scrooge" och slutligen finner Nora och Luther... Fader Zabriskies ogillande ögon riktade mot sig, när de inför resan....i förebyggande syfte, men av misstag... springer omkring halvnakna..... i varuhusets solarieavdelning.

Men nu är det packat och klart och nästa dag går morgonplanet mot Västindien. Telefonen ringer: "Hej, det är Blair, jag kommer hem till jul och har min blivande man med mig"!!!! Vilken överraskning.... inte sant????

Sockersöt och "mycket amerikansk".... men ... till vissa delar riktigt underhållande! För den vita perserkatten Muffles... kan vi kanske ana.. att julen närmast bir en katastrof!

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © All rights reserved.
HIT FM