Katjas äventyr ( Falkehjerte )
Mars 2000

Fanny Bernth, Loris Tucci, Raimondo Guida, Mirko Casaburo, regi: Lars Hesseholdt.

Vilken underbar liten film - helt utan pekpinnar - som speglar olika människors och länders syn på bevarandet av vårt fågelbestånd!

Katja (Fanny Bernth) är en fågelintresserad nioårig danska som lever i en förort till Köpenhamn. Hennes kunskaper och intresse för rovfåglar gör att hon känner sig "utanför" och har svårt att leka med de andra barnen. Katjas håg står till studier med hjälp av datorn och att studera fåglarna på plats inne i skogen. När hon, på en av sina skogsvandringar, överraskas av störtregn och upptäcker en skadad och nedfallen pilgrimsfalk tar hon fågeln under tröjan och söker skydd under presenningen på en dansk långtradare. Där somnar Katja och pilgrimsfalken "Kik". När de båda vaknar, så är det under Italiens gula sol. Kik smiter naturligtvis iväg bland gator och prång, med Katja ivrigt lockande på det haltande djuret.

Ingen av dem kan språket, men det hindrar inte att Katja får kontakt med Francesco (Loris Tucci), Paolo (Raimondo Guida) och den helt oemotståndlige lille Carlo (Mirko Casaburo), som alltid har en motorcykelmössa charmigt hängande över de mörka lockarna. Det är ett sammansvetsat brödragäng som tar hand om Katja och för henne till deras mammas middagsbord. Men, smolken i bägaren är att den motbjudande fågelsamlaren Don Fanucci får tag i pilgrimsfalken och tänker "stoppa upp den"!

Hur det hela slutar ser du bäst själv. Det kan jag rekommendera. Filmen är charmig, välgjord och spännande och med ett viktigt budskap att värna om vår fauna.

Manuset till filmen är skrivet av regissören Lars Hesseholdt tillsammans med Pascal Lonhay. Vi bjuds också på fint foto av Marco Pontecorvo.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM