Kejsarens nya stil ( Emperor's New Groove )
Februari 2001

Regi: Mark Dindal. Amerikanska röster: John Goodman, Eartha Kitt, David Spade, Patrick Warburton.

Tecknad Disneykomedi som även finns i en version där alla talar svenska.

En film för hela familjen, dock inte för de allra minsta. Filmen är humoristiskt vild och galen och föredömligt kort! (1 timme och 18 minuter.)

Kejsaren Kuzco är en riktigt arrogant och småretlig ung man, som ibland kastar sina tjänare ut genom fönstret - om det så behagar honom. Dålig urskiljning har han också, då han omger sig med en så smålömsk och elak rådgiverska som den fula och spretiga Yzma, som inte tänker på annat än att förgifta Kuzco! Men det vet han naturligtvis inte om, utan dricker inte ont anande drycken hon vill skåla i med honom! Och vips... har han blivit en liten lama! Tidigare har den vänlige familjefadern och bonden Pacha kallats till kejsarens palats och meddelats att hans hus måste bort, då Kuzco skall bygga sitt sommarhus just precis på den platsen! Pacha vill inte berätta för sin gravida jättevackra fru och sina trevliga och livliga barn, om det kejserliga samtalet. Han försöker tänka ut någonting... Vad vet han inte riktigt.

När Kuzco nu är en liten talande lama, är han lika stursk och egensinnig som förut - vilket naturligtvis leder till att han råkar ut för en rad olyckor, och måste söka Pachas hjälp. Kuzco får ta Pacha i hand på, att om han vill ha hjälp måste han lova att inte bygga sitt sommarhus på utstakad plats. Det tar den falske lille laman i hand på, men naturligtvis bryter han löftet när han har lust! Pacha, som är godheten själv, räddar laman ur en mängd knipor, men omvänt är det si och så med hjälpen. Men, när Kuzco riktigt lär känna Pacha, så förstår han att den sanna lyckan är att hjälpa sina medmänniskor.

Nu har den illvilliga Yzma fått reda på att Kuzco inte dött av giftdrycken, utan blivit en liten lama. Därför börjar hon jaga Kuzco och försöker förhindra honom att återvända till palatset och hitta motgiftet och bli en kejsare igen! Vilken kamp det blir!

Sångerna i "Kejsarens nya stil" har skapats och framförts av Sting.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM