Kill Bill - Volume 2
April 2004

Uma Thurman, David Carradine (Bill), Daryl Hannah, Michael Madsen, Gordon Liu, Michael Parks, Bo Svenson, Samuel Jackson, regi: Quentin Tarantino.

"Kill Bill - Volume 2" är både en hyllning till - och en återskapad fantasibild av - de filmgenrer som Quentin Tarantino, filmens regissör och manusförfattare, gillar. Det är italienska västernfilmer, kinesiska martial-arts-filmer och japanska samurajfilmer. Filmen presenteras i kapitel, där varje kapitel representerar en speciell stil. Allt sammanflätas med referenser till popkultur och andra genrer. I "Kill Bill - Volume 1" slog The Bride (Uma Thurman) - som hämnd - ut hälften av en grupp (DIVAS) yrkesmördare. Avsikten var att döda Bill (David Carradine), som tidigare skjutit henne i huvudet. Nu fortsätter The Bride jakten på Bill...

För att nå honom, måste hon oskadliggöra resten av mördarna i ett gäng som hon själv tillhört. The Bride måste alltså först ta i tu med yrkesmördaren Budd (Michael Madsen) och därefter den enögda Elle (Daryl Hannah). En del avslöjanden görs i den nya filmen, då vi får veta vad som hände med The Brides dotter och varför Bill sköt The Bride i ett kapell i El Paso, Texas.

Det finns genialt träffsäkra, komiska scener i filmen, som inte ska missas. Uma Thurman är strålande! Se den! Men..., som alltid när någon film är över två timmar, gnäller jag över att den är för lång!

Filmen är inspelad i USA, Japan och Kina. I filmen hör vi originalmusik av The Rza och Robert Rodriguez..

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM