Kiss of the Dragon
September 2001

Jet Li, Bridget Fonda, Tcheky Karyo, regi: Luc Besson.

En varning är på plats! För en kyss av den här draken, som representeras av en nål med en liten knopp, är inte att leka med. Den kyssen resulterar i att blodet rusar upp i huvudet och spränger ut i näsan. Den kyssen är dödlig! Regissören Luc Besson har även skrivit filmens manus. Vi minns filmer som "Nikita" och "Leon" som regisserats av honom. Kinas klart bäste polisutredare (Jet Li), som senare får smeknamnet "Johnny", sänds till Paris av den kinesiska regeringen för att avslöja en kinesisk knark- och prosti tutionshärva. Ganska snart upptäcker Johnny att det är hans samarbetspartner - det vill säga den franska polisen - som ligger bakom brottssyndikatet som Johnny ska hjälpa till att avslöja... Nu lever han farligt!

Ett slumpartat möte med den unga prostituerade Jessica (Bridget Fonda) leder Johnny direkt på rätt spår. Jessica är i klorna på kommissarie Richard; en man som har hennes lilla dotter som gisslan och tvingar i Jessica knark, mot hennes vilja. Med andra ord är hon i händerna på en riktig sadist...

Tillsammans kämpar Jessica och Johnny mot en välutrustad korrumperad fransk polismakt. För Jessica är målet att få återse sin lilla dotter, som hålls i förvar av Richard.

Filmen är en actionthriller som handlar om en blodigt hjärtlös uppgörelse med otroliga ekvilibristiska kampscener!

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM