KLASSEN ( KLASS )
Biopremiär den 18 april 2008

Manus och Regi: Ilmar Raag (Estland). Körtid: 1 timme 37 minuter. Foto: Kritjan-Jaak Nuudi. Musik: Timo Steiner, Paul Oja, Pärt Uusberg, Martin "Eskimo" Kallasvee. I rollerna bl a: Vallo Kirs (Kaspar), Pärt Uusberg (Joosep), Lauri Pedaja (Anders), Paula Solvak (Thea), Margus Prangel, Leila Säälik

Den mobbade Joosep är son till en militär, som betonar att Joosep ska lära sig skjuta, vara tuff och kunna försvara sig. Pappan ser Joosep som lite vek. Att sonen var dag utsätts för hela sin skolklass mobbing, kan föräldrarna i sin vildaste fantasi, inte tänka sig. Ingen annan reagerar heller. Skolan är helt blind och döv, för vad som försiggår. Joosep berättar inte heller inte för NÅGON om sin dagliga förnedring. Klasskamraten Kaspar blir en dag trött på klassens mobbing mot Joosep och tar honom i försvar. Av en speciell orsak, blir då klassens ledare Anders helt vild och uppmanar klassen till skoningslös mobbing av både Joosep och Kaspar. Det hela urartar till de vidrigaste grymheter och slutar i en stor blodig tragedi.

Realistisk och skakande film, som angår oss alla och borde visas i alla skolor och för alla föräldrar. Låt det inte ske igen!

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM