Klassfesten
Februari 2002

Björn Kjellman, Cecilia Frode, Inday Ba, Oskar Taxen, Jan Åström, Lisa Lindgren, Henrik Hjelt, regi: Måns Herngren & Hannes Holm.

Magnus (Björn Kjellman) är 35 år (nästan 36...), gift med Lollo (Cecilia Frode) och de har gemensamt en liten dotter. I familjen finns också hunden Kaiser, som Lollo tävlar med i dressyr. Familjen bor i ett välansat hus, där var sak har sin plats - ja även familjemedlemmarna har sina givna sittplatser... Lollo planerar för huset och är noga med att hålla sig uppdaterad med trenderna, och naturligtvis söker hon också det rätta umgänget i området. Sexlivet sker så att säga "med tröjan på" och når förvisso inga stora höjder..., men det är i alla fall inte nedlagt. Så..., kommer det en inbjudan till Magnus om Klassfesten! Efter 20 år ska Magnus avgångsklass mötas i Hagsätraskolan och ha fest. Till en början vill Magnus inte ens höra talas om festen, men så börjar han tänka på Hillevi (Inday Ba) som han egentligen aldrig slutat tänka på. Tänk om han får möta Hillevi än en gång? Hur ser hon ut nu? Har hon familj? Var bor hon? Minns hon honom???

Magnus bestämmer sig för att gå på festen, där klassens dominanta "prinsessor" (som med tiden blivit riktigt bastanta...) tar emot och delar ut kvällens schema, som innehåller både brännboll och roliga timmen. Den lite skrynkliga klassföreståndaren är också medbjuden och hon försäkrar att just deras klass var den trevligaste hon haft av alla klasser! Klassens mest "trackade" tjej - hon med de utstående öronen - har modigt letat sig till festen.. ., vilket de flesta gjort. Men Hillevi saknas. Helt enkelt därför att hon inte blivit inbjuden. Men det ordnar sig... Magnus får möta sin mörka Hillevi och uppleva nägonting nytt!

Den som inte gillar den här underhållande filmen - dock, med sina svarta undertoner - är, enligt mitt sätt att se det, en gnällspik. Visserligen är början bättre än det något utslätande slutet, men... Wilhelm Tell hade inte skjutit mer i prick än manusförfattarna Holm och Herngren. Och Björn Kjellman är sååå bra i sin roll!

Att se "Klassfesten" rekommenderas pä det varmaste!

Cecilia Frode belönades med en Guldbagge för bästa kvinnliga biroll 2002.
Läs mer om Guldbaggar år 2002.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM