Knockout
November 2000

Örjan Landström, Reine Brynolfsson, Igor Chernevich, regi: Agnetha Fagerström-Olsson & Peter Birro.

Återigen samarbetar Agnetha Fagerström-Olsson och Peter Birro! Tillsammans skrev de ju "Hammarkullen", som jag tycker var en fullträff! Nu handlar det om två män i en turnébil på slingriga norrländska vägar. Det är före detta boxarstjärnan "Plutten" Jonsson som reser runt som sångare tillsammans med managern "Råttan" (Reine Brynolfsson). "Plutten", eller Anders som han egentligen heter, spelas av Örjan Landström. Han drömmer omatt få "komma upp i ringen igen". Han har dock varit europamästare!

"Råttan" känner sig som en misslyckad figur, men kämpar hårt för att inte visa det. "Plutten" och "Råttan" super mellan uppträdandena och missköter sina kroppar. Ibland får också "Råttan" gå emellan "Plutten" och provocerande karlar efter föreställningarna. En ganska sjaskig tillvaro, med andra ord... När så en dag "Plutten" träffar på sin gamle bekant, ryssen Vlademir (Igor Chernevich), inträffar en vändning i tillvaron. Han beslutar sig för att följa med Vlademir till Murmansk för att börja träna upp sin boxning! Vlademir lovar att han skall göra allt för att "Plutten" skall få träna i lugn och ro.

Vlademir och "Plutten" reser ifrån "Råttan" vid ett tillfälle, och "Råttan" får ensam återvända till Sverige per tåg! Väl framme i Murmansk är "Plutten" med i den maffiaverksamhet som Vlademir basar över. Metoderna blir råare och råare, och "Plutten" kunde aldrig i sitt tidigare liv drömma om att utföra handlingar som han nu tvingas delta i... På hotellet där han bor, förälskar han sig i den prostituerade Maria som är helt i händerna på sin hallick, som för övrigt har hennes pass så att hon inte kan resa någonstans. Maria blir "Pluttens" öde... Skildringen av den tuffa staden Murmansk är fascinerande... En sån oerhört trasig stad...

"Knockout" är en film om desperata drömmar, godtrogenhet och falsk vänskap, men också om kär lekens kraft. Det finns många oerhört råa scener i filmen. Örjan Landström gör en god rollprestation!

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM