KRAMA MIG
Premiär 21 januari 2005

Körtid: 1 timme 30 minuter. Manus & Regi:Kristina Humle. Kompositör: Mario Adamson (som här spännande jobbat med piano, gitarrstråk, fiol, olika sorters klockor och glas). I rollerna: Henna Ohranen (Minna), Erica Koop Nedrell (Simone), Dag Malmberg (Leffe), Andreas La Chenardiere (Jesper), Tobias Aspelin (Tomas),Lena Nilsson (Yvonne), Jonas Hellman-Driessen (Ronny), Ida Wahlund (Malin), Emma Peters (Sanna), Jens Ohlin (Jompa), Anna Yrsa Fallenius (Hillevi), Lotta Tejle (Berit)

Filmen är Kristina Humles långfilmsdebut och handlar om Minna 19 år, som bor i det lilla samhället Eriksberg med 5000 själar. Men.... som hon ibland intalar sig .. så är det inte så illa... om hon jämför med sin avlidna mors uppväxt i en liten by i Finland, där det bodde 43 personer!

Minnas mor omkom i en halkolycka på den egna stugtrappan. Hon halkade,slog huvudet i trappan och blev liggande medvetslös i den hårda kylan och dog därefter. Lillebror Anton var då endast tre år gammal. Nu har pappa Leffe hunnit träffa sambon Yvonne, som vill ha litet större utrymme och därmed föreslår, att Minna ska flytta hemifrån.

Minna anförtror sina kärleksbekymmer till kompisen Simone. Minna har ett förhållande med sin - många år äldre - bilskollärare Tomas, som i sin tur, sedan många år lever i ett samboförhållande. För Minna är det en stor kärleksupplevelse. Hur är det för Tomas? Minna har en känsla av att hon inte kan förmå Tomas att lämna sambon.

Simone törstar efter manligt sällskap, och "gör vad som helst" för att behaga männen. Hon jobbar tillsammans med sin faster i dennes resebyrå, och Simone trivs ganska bra med sin tillvaro i Eriksberg. Komiskt nog är både hon och fastern så flygrädda, att de aldrig satt sin fot ens i ett flygplan på marken!

Minna längtar ut i världen och när chansen ges tar hon den. Hon packar sin väska och reser från Eriksberg.

Jag är....olyckligtvis ....trött på "flickafrånbyn som har tråkigt och vill ut i världen-filmer", men önskar Kristina Humle "all lycka till" i fortsättningen. Det är så välkommet med kvinnliga regissörer och manusförfattare! Kom igen!

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © All rights reserved.
HIT FM