KRONPRINSESSAN
Release DVD v 9 år 2006

Regi: Kathrine Windfeld. Kompositör: Jean-Paul Wall, Adam Norden/Riviera. Körtid: 2disk utgåva; alla 4 avsnitten 3 timmar 52 minuter. Lämplig från 11 år. I rollerna bla a Alexandra Rapaport, Suzanne Reuter, Reine Brynolfsson, Kenneth Milldoff, Ulf Friberg

Charlotte Ekeblad (Alexandra Rapaport) är i full gång med att packa familjens väskor för en resa till Uganda. Hennes man har fått ett toppjobb inom biståndssektorn och vill nu ta fru och två barn med sig då han tillträder jobbet. Då... ringer statsministern och erbjuder Charlotte posten som miljöminister i sin nya regering! Hon tackar ja, packar upp väskorna och hennes man åtar sig markservicen. Till en början finner sig mannen i hemarbetet med barn och hushåll... men längtar så småningom ut till arbetslivet. Deras tidigare, så lyckliga äktenskap börjar knaka i fogarna. Charlotte är en frisk fläkt i maktens korridorer och är till en början frispråkig och fast besluten att åstadkomma förändringar. Men det politiska intrigspelet och hennes partivänners svek, gör arbetet svårt. Medias hårdbevakning är heller inte lätt.

"Kronprinsessan", som bygger på en roman av Hanne-Vibeke Holst har en lysande stjärna i huvudrollen med Alexandra Rapaport. Sevärd!

 

  » HIT FM HEM
  » HIT FM FILM
  » AKTUELLA FILMER
  » FILMFAKTA
  » SÖK FILM

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM