HIT FM FILMARKIV   L

Filmerna presenteras med den här informationen:
Filmtitel (eventuell originaltitel), premiärmånad, betyg från HIT FM (max 5 tassar), skådespelare, regissör, kort beskrivning och/eller citat från våra recensioner skrivna av Iva.

Little Voice april 1999
Jane Horrocks, Michael Caine, Brenda Blethyn, Ewan McGregor, regi: Mark Herman.


Utmärkt spel av Jane Horrocks. Kanske öppnas en friare ljusare värld för lilla Laura (Jane Horrocks), som inte vill bli kallad Little Voice, utan vill kunna göra sin röst hörd och se sig själv respekterad för den hon är.

Lock, Stock and Two Smoking Barrels april 1999
Nick Moran, Jason Flemyng, Jason Statham, Dexter Fletcher, Lenny McLean, Vinnie Jones, Peter McNicholl, regi: Guy Ritchie.
En snabbkäftad gangsterfilm i bra tempo och med utsökt rollbesättning. "Lock, stock and barrel" är ett engelskt uttryck för "rubb och stubb", och filmtiteln är en oöversättbar ordlek. "Barrel" kan betyda både "fat, tunna" och "gevärspipa". I filmen talas också en ganska "saftig" slang och stark dialekt. På vissa kopior i England har man textat vissa sekvenser! Historien är i korthet den att Eddy (Nick Moran) blir skyldig "Yx-Harry" en halv miljon i ett pokerspel. Pengarna måste återbetalas inom en vecka. Annars kommer fingrar att huggas av, först på Eddys händer, och så laget runt i Eddys gäng. Man börjar kasta blickarna på närliggande verksamheter och så är kriget i full gång. Olika gäng rånar varandra och på vägen faller liken som käglor.

Lusten till ett liv april 1999
Mattias Barthelsson, Viveka Seldahl, Nina Morin, Jonatan Lundberg, Magdalena Eshaya, Linda Nordström, Veronica Björk, Jimmy Backman, Patrik Johansson, regi: Christer Engberg.


En film om drömmar, starka känslor, politik och musik. Mikael Barthelsson gör en stark rollprestation.

Livet är underbart januari 1999
Roberto Benigni, Nicoletta Braschi, Giorgio Cantarini, regi: Roberto Benigni.
En helt oemotståndlig och varm film om en fars kärlek till sin son och en hyllning till kärleken mellan kvinna och man.

The Last Days Of Disco december 1998
Kate Beckinsale, Chloe Sevigny, Chris Eigeman, David Thornton, Mackenzie Astin, Robert Sean Leonard, Tara Subkoff, Matt Keeslar, regi: Whit Stillman.
En film om ungdomligt sökande, musikens njutning och dansens förförelse. Det här är en film med härlig musik. Under åren 1976-1979 gjordes många fantastiska låtar, kanske de bästa och absolut de mest njutbara att dansa till. Filmen speglar höjdpunkten för discons glansperiod. Då fanns exklusiva ställen på Manhattan - som Studio 54 - dit de utvalda kunde gå, men där somliga aldrig blev insläppta. Filmens unga kvinnor Charlotte (Kate Beckinsale) och Alice (Chloe Sevigny) jobbar dagtid på ett förlag i New York. Nattetid blommar de upp på "klubben" där de dansar till eggande discomusik, av exempelvis Diana Ross och Sister Sledge, och raggar killar.

Les Misérables november 1998
Liam Neeson, Geoffrey Rush, Uma Thurman, Claire Danes, Reine Brunolfsson, regi: Bille August.
En storslagen och påkostad film som utspelar sig i Frankrike under 1800-talet. Filmen är baserad på Victor Hugos roman - en av de mest älskade klassikerna. Historien är lång, och därför har filmmanuset måst begränsas till berättelsen om Valjeans (Liam Neeson) kamp för det goda. Temat i filmen är försoning. Rafael Yglesias har skrivit manus och Jörgen Persson svarar för ett utmärkt foto. Det handlar om en internationell produktion, nämligen en film om en fransk klassiker som har bearbetats av en amerikan, regisserats av en dansk och fotograferats av en svensk! Den är inspelad i Prag och Paris. Victor Hugos bok har accepterats världen över som ett storverk. Det är också en magnifik film.

Lost In Space oktober 1998
William Hurt, Gary Oldman, Matt LeBlanc, Heather Graham, Mimi Rogers, regi: Stephen Hopkins.


En film med specialeffekter av sällan skådat slag, i ett rymdäventyr med skurkar, robotar och utomjordiska monstervarelser. "Lost In Space" bygger på en kultförklarad TV-serie. Jorden står inför en katastrof och mänsklighetens enda chans att överleva är att söka sig till en planet som först skall utforskas av familjen Robinson. Professor Robinson med hustru, en vuxen dotter som är doktor, och de yngre barnen Will och Penny skall med på färden. Äventyret skall ledsagas av kapten West, en flirtig ung man som genast "stöter" på den unga doktor Robinson, som emellertid inte alls är lättflirtad. Men den utstakade vägen störs av spionen ombord, i Gary Oldmans skepnad, och slutligen finner sig sällskapet - ja, just det - lost in space!

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta HIT FM om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

Copyright © 1995 - 2016 All rights reserved HIT FM