LASSEMAJAS DETEKTIVBYRÅ
DVD-Release 7 februari 2007

Regi: Henrik Georgsson. Manus: Pia Gradvall och Sara Heldt. Körtid:ca 5 timmar = innehåller 24 avsnitt på två skivor. Barntillåten. I rollerna bl a: Tomas Norström (Polismästaren), Matilda Grahn (Maja), Teodor Runsiö (Lasse), Pia Johansson (Prästen) Lollo Smith (Jonas Karlsson), Rachel Molin (Siv Leander), Peter Dalle (herr Åkerö), Ann Petren (fru Åkerö) Lennart Jähkel (Ture Modigh), Alexandra Rapaport (Maria de la Cruz), Michael Segerström (Krister Lönn), Amy Diamond

Den lilla staden Valleby ligger där vackert inbäddad i decembersnön. Stadens polismästare har alltid drömt om, att till sina bortgångna föräldrars minne, få uppföra ett julspel för stadens innevånare. Stadens gamla teater kan nog rustas upp, tror polismästaren. Visst är där dammigt och skräpigt, men med litet god vilja kan det nog gå att ordna. Värre är det att få ihop skådespelare till julspelet. Men det går. Prövningarna är stora, då skådespelarna är inte så vana. Trion "Solskensorkestern", som utgörs av tre kunniga damer, ställer upp. Men ett stort hinder för repetitionerna är den mängd av små och stora brott, som nu ideligen dyker upp i den annars så fredliga lilla staden. De två ungdomarna Lasse och Maja har precis startat en detektivbyrå tillsammans. Nu erbjuder de sina tjänster till polismästaren, som tacksamt tar emot hjälpen. Tillsammans bildar de en trio, som ska få fullt upp med att lösa alla mysterier i staden!

Ett charmigt, välgjort, välspelat och spännande juläventyr, med en suverän scenografi av Eva Noren. LasseMajas Detektivbyrå var SVT:s Julkalender 2006.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM