LAST KING OF SCOTLAND
Biopremiär den 26 januari 2007

Regi: Kevin MacDonald. Musik: Alex Heffes. Körtid: 2 timmar 2 minuter. Censur: 15 år. I rollerna: Forest Whitaker (Idi Amin Dada), James McAvoy (Dr Nicholas Garrigan), Kerry Washington (Kay Amin), Gillian Anderson (Sarah Merrit), Adam Kotz (Dr David Merrit), Simon McBurney (Stone), Stephen Rwangyezi m fl

Året är 1971 och vi sitter vid middagsbordet hos den skotska läkarfamiljen Garrigan, som firar sonen Nicholas nyvunna läkarexamen. Fadern önskar sonen välkommen i samma yrke som han själv, med skicklighet och framgång, utövar. Men den äventyrlige och smått naive Nicholas, vill något annat än att stanna i hemlandet. Han vill ut i världen! Efter att ha snurrat på jordgloben, sätter han i blindo fingret på Uganda. Dit anländer han, just som president Milton Obote störtats av Idi Amin. Nicholas börjar, under primitiva förhållanden, arbeta i djungeln tillsammans med paret Sarah och David Merrit. David arbetar oförtröttligt som läkare i de fattiga byarna och Nicholas assisterar. Av en slump, blir Nicholas erbjuden jobbet som Idi Amins personlige läkare. Han kan inte motstå frestelsen, att leva ett lyxliv i palatset med vackra kvinnor och egen sportbil! Han tackar i ungdomligt oförstånd "ja" till erbjudandet. Till en början trivs Nicholas med lyxtillvaron, men inser snart, att han har med en hänsynslös diktator att göra och att hans eget liv hänger på en skör tråd. Han måste ta sig ifrån palatset och Idi Amin. Men hur?

Forest Whitaker är briljant i rollen som Idi Amin i denna spännande och djupt engagerande skildring av en galen diktators omdömeslösa människoslakt.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM