Laurel Canyon
Augusti 2003

Frances McDormand, Christian Bale, Kate Beckinsale, Natascha McElhone, Alessandro Nivola, regi: Lisa Cholodenko.

Skivproducenten Jane (Frances McDormand), som är mamma till den nyutbildade läkaren Sam (Christian Bale), bor på Laurel Canyon - vägen som går genom hjärtat av Hollywood Hills. Jane har erbjudit Sam med fästmön Alex (Kate Beckinsale) att bo i hennes stora vackra hus, som hon säger ska vara tomt en tid... Sam ska praktisera och Alex ska avsluta en del studier och då ska det passa bra att bo där - ensamma!!! Men, men..., det har hakat upp sig med en skivinspelning och huset är fullt av musiker som jobbar med inspelningen... Jane har också fullt upp på ett annat plan - med Ian (Alessandro Nivola)..., sin sexton år yngre älskare, som är sångare i bandet.

Alex arbetar med ett forskningsarbete om bananflugans DNA och dras mer och mer till ljudet från studions inspelning. Hon lämnar bananflugorna och ansluter sig till det frigjorda gänget..., och snart både röker hon gräs och klär av sig och badar med sin svärmor Jane och hennes älskare i poolen... Sam har alltid avskytt sin mors frigjorda stil och labila läggning, och blir naturligtvis minst sagt upprörd över Alex beteende - samtidigt som han själv dras till sin vackra kollega Sara (Natascha McElhone)... Ett utmärkt väl skildrat relationsdrama med bra skådespelare!

Lisa Cholondenko har både regisserat filmen och skrivit manus. Men vem är Lisa Cholondenko? Det undrade jag och läste mig till att hon arbetade som assisterande klippare innan hon 1992 flyttade från Los Angeles till New York. Hon har bland annat regisserat avsnitt till tv-serien "Six Feet Under" (som jag tycker är mycket bra!).

För filmens musik svarar Craig Wedren.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM